Ovocný

Lilková tma

Baklažán nie je tak zložitá plodina, ako rastie mnoho záhradkárov. Myslia si, že a preto nie sú rastliny baklažánu na svojich pozemkoch. Ale ich poľnohospodárstvo nie je ťažšie ako pestovanie paradajok. Tieto dve kultúry patria do tej istej skupiny, takže metódy ich pestovania sú veľmi podobné. Pre záhradníka, ktorý zvládol paradajky, a baklažán zvládnuť nie je problém. Ak ho vysadíte, nebudete sklamaní, pretože baklažán z vlastnej záhradnej postele je oveľa chutnejší ako obchod, najmä preto, že výber odrôd nie je obmedzený a môžete sa zabaviť a vychutnať si s rôznymi pochúťkami. Pokúste sa nájsť najrôznejšie modré aj v tých najlepších supermarketoch. Kde sú pre obyčajného malého skleníka prítomný majiteľ! Chcem hovoriť o niektorých zázrakoch baklažánu od poľnohospodárskej spoločnosti "SeDeK", ktorá ponúka snáď najširšiu škálu tejto a mnohých ďalších kultúr.


Po prvé, o tradičnej modrej. Najbežnejšou odrodou je Diamond. Klasická farba, klasická forma pre ruský vzhľad, slušný výnos. Ale je tu jeden veľký "ale". Táto odroda je veľmi horká, a preto pri varení je lepšie používať len po pred-namočení.


Ale odrôd Márie, princa, Galiny, nie je horkosť. Okrem toho je ich výnos vyšší ako výťažok diamantu a farba baklažánu nie je nižšia.


A odrody Bourgeois F1 a Black Moon nemajú tradičný tvar, ale kruhový. Bourgeois F1 naozaj vyzerá ako "buržoázna" v našej prezentácii. Veľmi veľké a husté, husté a mäsité. Zároveň odroda nemá chuť horké vôbec, dobre znáša skladovanie a prepravu. 400-600 g zdravá, hustá, lahodná dužina. Pre sezónu dáva 8 až 10 kusov z každého kríka v obyčajnom filmovom skleníku. Ak chcete zápas Bourgeois a Black Moon.


A existujú aj exotické odrody, ktoré sa nedajú nazvať „modré“. Baklažán chutí huby, plody sú biele, zatiaľ čo smaragd a zelené zákusky majú zelenú. Tieto odrody ochutnávajú naozaj úžasné huby. Jedol som vyprážané baklažány a ako by som ochutnal huby.


A kde v obchode nájdete také baklažány? A na trhu, kde je výber zeleniny viac, videli ste to? Ja osobne nie.


Pestovanie baklažánu, pamätajte niektoré vlastnosti poľnohospodárskej technológie. Plody sú viazané len vtedy, keď sú vystavené priamemu slnečnému žiareniu na kvetoch, takže odstráňte prebytočné listy. Lilky nemajú radi vysychanie pôdy - voda je dvakrát týždenne. Nechajte na rastlinách viac ako 2-3 nevlastných synov a 5-8 plodov, v závislosti od ich veľkosti. Aby sa predišlo pádu kríkov, uviazajte ich na mreži. Baklažán - najchutnejšia kultúra pre chrobáka zemiakového Colorado. Dajte si pozor na prítomnosť lariev na kríkoch. To sú všetky problémy.

Nebojte sa rásť modro na vašich stránkach a nezastavujte na 1-3 stupňov. Vyskúšajte širokú škálu. Verte mi, je to veľmi zaujímavé.

Väčšina záhradkárov nie je ohrozená pestovaním zeleniny v záhradách, pričom ich posudzujú výlučne na južných plodinách. A márne!

Napriek tomu, že India je považovaná za miesto narodenia baklažánu, táto kultúra rastie dobre na Sibíri, Tyumene, a dokonca aj Arkhangelsk.

Takéto plodiny ako melóny, melóny, artičoky, okra a ďalšie rastú na experimentálne-orientačné miesto poľnohospodárskej spoločnosti "SeDeK" v regióne Moskvy. Čo povedať o hrdinoch tohto článku - viac ako 50 odrôd sa cíti skvele a každý rok prináša veľkú úrodu.

V južnom regióne sa pestujú na otvorenom aj chránenom území a v zóne rizikového poľnohospodárstva je lepšie pestovať ich v skleníkoch, skleníkoch alebo pod dočasnými filmovými prístreškami.

V jednom z dní „SeDeK“ návštevník, ktorý stál v skleníku s baklažánom, povedal: „Toto nemôže byť, pretože nemôže byť!“. Každá rastlina mala 5 až 8 baklažánov súčasne vážiacich 200-500 g.

Baklažán nie je tak zložitá plodina, ako rastie mnoho záhradkárov. Ich poľnohospodárska technológia nie je o nič ťažšia ako poľnohospodárska technika paradajok. Tieto dve kultúry patria do tej istej skupiny, takže metódy ich pestovania sú veľmi podobné. Pre záhradníka, ktorý zvládol paradajky, a baklažán zvládnuť nie je problém. Voľba ich odrôd nie je obmedzená a môžete si vychutnať rôzne kulinárske špeciality z tejto zeleniny. Okrem toho, na rozdiel od paradajok, baklažány netrpia neskorou plesňou, potom prinášajú ovocie najviac mrazu.

Pokúste sa nájsť rôzne "modré" dokonca aj v "najpokročilejšom" supermarkete! Kde sú pre obyčajného malého skleníka prítomný majiteľ!

Môžete si vybrať tradičné aj exotické možnosti. Medzi „klasickými“ modrými je najobľúbenejšia odroda Diamond. Farba a tvar sú plne v súlade s našimi predstavami o perfektnom baklažáne. Ale majú jednu nevýhodu - odroda je horká, preto pri varení je lepšie použiť ju až po pred-namočení.

To isté sa nedá povedať o odrodách Maria, Prince a Darkie - v nich vôbec nie je horkosť a ich výnos je vyšší ako výnos Almaza. Ostatné vlastnosti týchto odrôd sú však podobné, takže máte právo na výber.

Mnohí návštevníci „poľného dňa“, ktoré uskutočnila poľnohospodárska spoločnosť „SeDeK“, sú prekvapení hybridnými baklažánmi s okrúhlym ovocím: buržoáznym a čiernym mesiacom. Po prvé, je to veľká rarita pre Rusko, a po druhé, obrovský výnos nečakane vyzerá - nie menej ako 4-6 okrúhlych plodov s hmotnosťou do 500-700 g na každom kríku. Prvý z nich je podľa nášho názoru veľmi podobný „buržoáznemu“: veľmi veľký a hustý, hustý a mäsitý.

Po ochutnávke boli všetci návštevníci spokojní: ovocie nie je nijako horké, má jemnú hríbovú arómu a chuť.

A ak chcete exotiku na svojich lôžkach, môžete si vybrať plody bielej a dokonca zelenej! To sa zmení na bielu a zelenú "modrú".

Tieto odrody majú naozaj úžasnú chuť - huby. Jedol vyprážané baklažány a ochutnal huby ako keby. Tieto odrody sú skvelé na grilovanie a na vyprážanie kruhov.

Tu sú niektoré z vlastností poľnohospodárskej technológie, ktoré vám pomôžu získať slušnú úrodu na konci leta, potešiť vaše telo vitamínmi a urobiť chutné prípravky na celý rok.

1) plody sú zviazané iba vtedy, ak je dostatok svetla, takže sa musia odstrániť ďalšie listy.

2) Baklažán by sa mal vysádzať len v chránenom teréne: v skleníku, skleníku (ako je znázornené na prvej fotografii v tomto článku) alebo pod filmom.

3) baklažány nemajú radi sušenie pôdy - musia byť napojené dvakrát týždenne. Tiež sledovať stupeň úrodnosti pôdy, prítomnosť fosforu a draslíka v ňom.

4) rastliny by nemali byť ponechané viac ako 2-3 nevlastných synov a 5-8 plodov, v závislosti od ich veľkosti.

5) tak, aby puzdrá nespadli, je lepšie ich spojiť s mrežou.

6) koreňový systém tejto kultúry je pomerne silný a nachádza sa blízko povrchu - buďte opatrný pri uvoľňovaní.

7) Baklažán - najchutnejšia kultúra pre chrobáka zemiakového Colorado. Dajte si pozor na prítomnosť lariev na kríkoch.

Je tiež vhodné venovať pozornosť pestovaniu baklažánu v malej oblasti pomocou metódy „bed-box“.

1) Koriandor, nechtík, cibuľa, chren, fazuľa, nočná lampa čierna vystrašia chrobáka zemiakového Colorado.

2) Cesnak, fenikel, rozmarín a petržlen odstraňujú slimáky a slimáky.

3) Na jednom lôžku baklažán dobre rastú s fazuľou a repou.

To je všetko! A aký výsledok!

Nebojte sa pestovať baklažány na svojich pozemkoch a bývať na 1-3 odrodách. Vyskúšajte širokú škálu. Verte mi, je to veľmi zaujímavé a užitočné.

http://www.liveinternet.ru/users/toma134/post263746419/

Letné fórum: chata, záhrada, záhrada, kvety.

Letné fórum: o chate, o kvetoch, o Vašom dvore

Baklažán 2015

  • Prejsť na stránku:

Správy: 1291 Registrovaní: 28.3.2011, 11:10 Miesto: Moscow Warm Stan. Chata pri Serpukhove na Oka Vďaka (a): 1464 krát Poďakoval: 684 krát

stav: offline

ZARIADENIE 2015

Správa od CHANEL »05.02.2015, 18:32

stav: offline

ZARIADENIE 2015

Správa od Olguna »05.02.2015, 21:41

Správy: 85 Registrovaní: 16.2.2013, 20:01 Miesto: Smolensk Ďakujem (a): 32 krát Poďakoval: 149 krát

stav: offline

ZARIADENIE 2015

Správa z Vety »05.02.2015, 21:51

Príspevky: 1873 Registrovaný: 15.2.2012, 12:56 PM: Pracovník Vďaka (a): 2143 krát Poďakoval: 2191 krát.

stav: offline

ZARIADENIE 2015

Správa od Valentine69 "02/05/2015 22:48

Šampión 2009 Správy: 14050 Registrovaný: 11.03.2008, 13:51 Miesto: Petrohrad-Novgorod.obl.d Masleno Poďakoval (a): 7196 krát Poďakoval: 5962 krát

stav: offline

ZARIADENIE 2015

Správa od masleno »05.02.2015, 22:53

stav: offline

ZARIADENIE 2015

Správa od Olguna »05.02.2015, 23:22

Príspevky: 1873 Registrovaný: 15.2.2012, 12:56 PM: Pracovník Vďaka (a): 2143 krát Poďakoval: 2191 krát.

stav: offline

ZARIADENIE 2015

Správa od Valentine69 »05.02.2015, 23:34

Správy: 338 Registrovaných: 05.10.2013, 07:23 Záujmy:, milovník kopania v posteli a hrdý na svoje úspechy, obľúbené rastliny, kvety, bobule, zelenina.
Rád rastiem vlastnými rukami. Zamestnanie: retiree Miesto: Amur Region g Free. Vďaka (a): 1550 krát Poďakoval: 247 krát

stav: offline

ZARIADENIE 2015

Správa od Natalyaka »02/07/2015, 13:34

http://forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=6971start=75

Populárne odrody baklažánu

Baklažán - jeden z najťažších pri pestovaní zeleniny, ktoré potrebujú veľké množstvo slnečného svetla a tepla. Väčšina odrôd je nestabilná voči chorobám a škodcom, ale existujú aj hybridné odrody baklažánov, ktoré sa dobre prispôsobili klíme Ruska a produkujú stabilné výnosy z roka na rok.

Populárne odrody baklažánu

Čierny drak F1

Tento hybrid patrí k skorému zrelému. Po 110 dňoch od klíčenia dáva úrodu. Výška puzdra sa pohybuje od 0,3 do 0,8 m. Hmotnosť zrelého tmavofialového ovocia je v priemere 225 g. m - 4-5 kg. Šupka pokrývajúca hustú krémovo bielu buničinu je vlastná lesklému lesku. Dĺžka ovocia dosahuje 13-15 cm a jeho priemer je asi 5 cm, v ovocí sa nenachádzajú prakticky žiadne semená.

Hybrid je vhodný na pestovanie v skleníkoch. Ak je skleník nevyhrievaný, mal by byť vyrobený z polykarbonátu a nie z filmu. V nevykurovaných skleníkoch a pod otvoreným nebom sú kríky zakrpatené a vo vyhrievaných sú vysoké a šíria sa. Pod otvoreným nebom sa smie pestovať len v regiónoch s teplým podnebím a dlhým letom.

Hybridná hodnota

Black Dragon F1 má dlhé obdobie plodenia. Všetky plody dozrievajú takmer súčasne. Baklažány majú vysokú chuťovú kvalitu, nestrácajú svoju prezentáciu počas prepravy.

Zámorská veľryba

Zámorská veľryba je záhradná výzdoba. Skoré zrelé kríky s výškou 1,15 m niesť ovocie 110 dní po vzniku výhonkov. Hmotnosť veľkého ovocia je v priemere 450 g. Existujú prípady s hmotnosťou 0,8-0,9 kg. Zeleninová dužina strednej hustoty je pokrytá lesklou kožou, natretou ružovou alebo svetlou fialovou farbou s bielymi pruhmi, ktoré nemajú jasné hranice. Lilek v dĺžke rastie do 13-15 cm, priemer je 8-10 cm, tvar ovocia je vajcovitý.

Hybrid je vhodný na pestovanie pod filmom a v otvorenom teréne. Semená klíčia rýchlo, takže hybrid sa pestuje v semenáči.

Hybridná hodnota

Zámorská veľryba poskytuje stabilnú úrodu každý rok. Ovocie má vysokú chuť, žiadnu horkosť. Tento skorý stupeň baklažánu sa používa na prípravu kaviáru a konzerváciu: zlepšuje chuť zeleninového taniera. To tiež robí úžasné baklažánové pasty.

kalif

Kalif je nenáročný v polovici sezóny odrody baklažánu. Toleruje teplotné výkyvy 5 ° C - 7 ° C. Plody dozrievajú v 117 dňoch po vzniku výhonkov. Výška rozpínavého kríka je 0,7 m. Zrelé, mierne zakrivené, klubovito tvarované plody s hmotnosťou 200-250 g, na dĺžku dosahujú 20 cm s priemerom 5-6 cm, belavé mäso je pokryté tmavo fialovým lesklým povrchom.

Caliph je určený na pestovanie pod fóliou alebo v otvorenom teréne.

Po odobratí hybridu sa kalif uchováva najviac 3 dni. Rastlinná kultúra sa pestuje spôsobom sadenia.

Hybridná hodnota

Tento typ baklažánu má priemernú chuť, ale dokonale dopĺňa chuť inej zeleniny. Používa sa pri príprave zeleninových gulášov a nakladaných mrkvy, uhoriek a paradajok.

Galich

Stredná sezóna odrody baklažánov Galich dáva úrodu v období 120-140 dní po vzniku výhonkov. Výška kompaktného puzdra je 0,65-0,7 m. Hmotnosť vyzretých plodov valcovitého tvaru s dĺžkou 17-19 cm sa pohybuje od 150 do 200 g. Priemer je od 5 do 7 cm.

S priemernou veľkosťou ovocia z 1 štvorca. m zbierať 9-10 kg plodiny. Niekedy výnos dosahuje 13 kg na 1 štvorcový. Biela šťavnatá dužina je pokrytá lesklou tmavo fialovou kožou. Vo vnútri ovocia sa nachádza malé množstvo semien.

V regiónoch s teplým podnebím sa semená na začiatku marca vysádzajú na otvorenom priestranstve. Kroviny sú tolerantné k nedostatku slnečného žiarenia, čo umožňuje výsadbu rastlín v tienistých oblastiach záhrady.

Hybridná hodnota

Galich je cenený pre vysoké výnosy a neokázalosť. Zrelé plody sú vhodné na dlhodobé skladovanie a pri preprave nestrácajú svoju prezentáciu.

Fabina F1

Odroda vás poteší skorým zberom.

Ultra skoré hybridné dáva úrodu v 60 dňoch po vzniku prvých výhonkov. Výška vetveného kríka je 0,6 m. Zrelé modré valcové plody vážia 220-250 g. Výnos z 1 štvorca. m - 3-4 kg. S priemerom 6 cm, ich dĺžka je 20 cm, bielozelená dužina je pokrytá fialovou lesklou kožou. V chuti sú huby.

V otvorenom teréne sa semená vysádzajú od polovice mája do začiatku júla. Ak sú noci studené, pristátie je pokryté fóliou alebo skleneným krytom. Pri silnej výsadbe sa výrazne znížia výnosy.

Hybridná hodnota

Fabina F1 je nenáročná na starostlivosť o rastlinu, ktorá je odolná voči mnohým chorobám. Nie je prakticky napadnutý roztočom. Nie je potrebné ju naviazať alebo vytvoriť podporu.

Čierny opál

Čierny opál dozrieva 130 dní po prvých výhonkoch. Výška rozľahlých kríkov sa pohybuje od 0,5 do 0,7 m. Zrelý baklažán má valcovitý tvar, dĺžku 0,2 ma priemer 0,07 m, váži asi 170 g. m je 6 kg. Farba lesklej kože, ktorá pokrýva jemné biele mäso vynikajúcej chuti, čo najbližšie k čiernej.

Čierny opál vyžaduje podväzok. V regiónoch s teplým podnebím sa pestuje pod otvoreným nebom av regiónoch so studeným podnebím - pod filmovým obalom.

Hybridná hodnota

Čierny opál je odolný voči paradajkovej mozaike a stolbur. Toleruje menšie poklesy teploty. Jeho plody sa zbierajú až do začiatku prvého mrazu.

Carlson

Od vzniku prvých výhonkov na zber trvá 75-78 dní. Výška skorého hybridu je 0,6 m. Modrý tvar hrušky má hmotnosť 300-350 g. m je 6-8 kg. Husté žltkasto-biele mäso je pokryté fialovo lesklou kožou, je k dispozícii rebrovanie. Priemer baklažánu dosahuje 15 cm a ich dĺžka sa pohybuje od 10 do 12 cm, okrúhle baklažány sa používajú na výrobu roliek, plniek a prírezov na zimu.

Rastlinná kultúra sa pestuje tak pod krytom, ako aj v sadení v otvorenom teréne. Semená sa vysádzajú na sadeníc na začiatku jari.

Hybridná hodnota

Včasný zrelý hybrid Carlson ocení vysoký výťažok a jemnú chuť. Úroda je dobre udržiavaná a počas prepravy nestráca svoju prezentáciu.

Sen hubárov

Biele odrody baklažánu Dream pestovateľov húb 90-95 dní. Výška kompaktných puzdier nepresahuje 0,7 m. Hmotnosť oválneho tvaru ovocia sa pohybuje v rozmedzí 200 - 250 g. m je 4 až 6 kg. Šťavnatá jemná dužina bielej farby je pokrytá snehovo bielou kožou. V ovocí sa prakticky nenachádzajú žiadne semená.

Sen hubárov je zasadený semenáčikom. Výsadba v otvorenom teréne sa vykonáva po uplynutí hrozby jarných mrazov. Pri pestovaní v skleníkoch sa pestované rastliny vysádzajú v polovici mája. Netolerujú nedostatok svetla, tepla a vlhkosti.

Hybridná hodnota

Biele baklažány sú nenáročné na starostlivosť, sú vhodné na dlhodobé skladovanie a sú odolné voči chorobám, ktoré ovplyvňujú plodiny solanaceus. Sen hubárov je cenený pre pikantnú chuť, v ktorej sa vyslovujú huby.

Perník muž

Odroda Kolobok rôznych veľkých plodov

Sférický hybridný Kolobok zreje v 110-120 dňoch a vyznačuje sa veľkým ovocím. Výška kompaktného puzdra nepresahuje 0,6 m. Zrelé baklažány takmer pravidelného okrúhleho tvaru vážia približne 650 g. m dosahuje 8 kg. Biela dužina strednej hustoty je pokrytá tmavo fialovým lesklým povrchom. Počas vyprážania sa objavuje výrazná chuť húb.

Hybridný Kolobok nie je vhodný na pestovanie v otvorenom poli. Je termofilný a náročný na úrodnosť pôdy, potrebuje veľa svetla. V prvých týždňoch po výsadbe potrebuje časté zavlažovanie.

Hybridná hodnota

Perník muž je cenený pre veľké ovocie a chuť. Baklažán má dlhú dobu skladovania.

F1 diamant

Hybrid Diamond F1 označuje skoré odrody. Zreje za 105 dní. Výška rozprestretého puzdra je 0,6-0,7 m. Hmotnosť podlhovastého valcovitého ovocia sa pohybuje od 150 do 200 g. Jeho dĺžka s priemerom 40-50 mm sa pohybuje od 150 do 200 mm. Biela-zelená hustá dužina je pokrytá lesklou tmavo fialovou kožou. Výnos z 1 štvorca. m je 5 až 7 kg.

Trieda Diamond F1 je vhodná na pestovanie v otvorenom teréne a pod krytom, ale nie je odolná voči chladu. V regiónoch so studenou klímou je lepšie použiť druhú možnosť. Keď skleník rastie samoopelený výnos baklažánu vyšší.

Hybridná hodnota

Diamant F1 má dobrú chuť. Tiež je cenený pre vysoké výnosy a priateľské plodenie.

Darkie

Baklažánska odroda Darkie dozrieva po 115 dňoch po prvých výhonkoch. Výška kompaktného zariadenia nepresahuje 0,65 m. Plody valcového tvaru po dozrievaní majú hmotnosť 230 g. Veľkosť baklažánu je priemerná. Ľahko zelené mäso je pokryté tenkou kožou. Je dôležité zberať v čase. Vo vnútri je málo semien, ale keď sú prezreté, stávajú sa ako malé kosti.

Hybridná hodnota

Darkie sa líši bohatou a dlhodobou plodnosťou. Hybrid tvorí vaječník aj za nepriaznivých poveternostných podmienok.

Negus

Odroda má dlhý plod

Plody hybridu Negus dozrievajú 80 dní po objavení sa prvých výhonkov. Za priaznivých podmienok sa úroda zberá do 65-70 dní po vyklíčení. Kompaktné puzdro nepresahuje výšku 50 cm. Hmotnosť zrelých plodov okrúhleho tvaru sa pohybuje od 130 do 190 g. Priemerný výnos na meter štvorcový. m je 3-4 kg. Biela šťavnatá dužina je pokrytá tmavo fialovou kožou.

Hybrid Negus je určený na pestovanie pod krytom. V regiónoch s teplým podnebím, po silnejšej rastline, je kryt odstránený. Silné rastliny sa dobre prispôsobujú prostrediu a tolerujú malé poklesy teploty.

Hybridná hodnota

Hybrid Negus má dlhé obdobie plodenia. Nové plody sa tvoria do týždňa po zbere.

Iné obľúbené odrody

Každý deň chovatelia všetkých krajín pracujú na chove nových hybridov. Každá odroda baklažánu má svoje výhody.

  • Odrody baklažánu Albatross, Epic, Black Handsome, Marzipan, Alekseevsky, Bourgeois, Sophia, Býčí srdce, Lilac fog, Flamingo sú vhodné pre otvorené terény. Kôra ovocných odrôd Lilac Fog a Flamingo je zafarbená v nezvyčajnej ružovej farbe.
  • Biely baklažán Icicle, Pelican, biela labuť, snehová guľa, biela noc, thajské biele rebrované majú vysoké chuťové vlastnosti. Najmä populárne biele odrody baklažánu Swan a Tender F1. Labuť oceňuje vysoké výnosy, ktoré dosahujú 18 kg na 1 štvorcový. m. A najjemnejšia F1 - pre vynikajúcu chuť šťavnatej buničiny. Z modrých hybridov majú vynikajúcu chuť, baklažán na ražniči F1, Bagira F1, tukový barin, fregata.
  • Vysokokvalitné hybridy sú Bull Forehead, Ilya Muromets, Caviar F1, Barbecue F1, Bomb nosič, Black Raven F1, Luskáčik (až 19 kg od 1 m2), Long Pop F1.
  • Pre uzavretú pôdu sú najvhodnejšími hybridmi Bernard, Faram F1, Arap, Maksik F1, Destan, majiteľ majiteľa, Yatagan F1, Chernomor, markíz F1, Matrosik, Galina, zábava na hubách.
  • East Express, kráľ severu, Bibo, trpaslík čoskoro 921, predčasné zrenie 148, Balagur, Bataysky, Orion F1, Black Diamond, záhradnícky sen sú odolné voči chladu. Pre región Altai sú najvhodnejšie diamanty a dialogové hybridy.
  • Populárne odrody s dozrievajúcimi odrodami sú Emerald, Ultra Early F1, Karatay F1, Anette F1, kórejský trpaslík, Vakula, Dervish F1, Maria, Northern Blues, Sharapova F1, Boyarin, Mirval F1.
  • Odolné voči chorobám sú hybridy Astrak, Mowgli, Generalsky, Ural čoskoro, Hippo F1, Čierna krása, Dream záhradník, Avan F1.
  • Populárne zelené odrody sú zelené, Kermit, čínska zelená, Louisiana Long Green, Kambodža Green Jain.
  • Pre ne čiernu zem sú vhodné hybridy Don Quijote, Madonna F1 a Ping-Pong F1.

Mali by sa pestovať odrody, ktoré sa pestujú v určitom regióne. Sú prispôsobené klimatickým podmienkam a menej náchylné na choroby bežné v určitej oblasti.

Nie je možné opísať charakteristiky každej odrody. Majú priemerný výnos, ale odolné voči stresu hybridné zápästie typu Samurai F1, odrody Murzik a Drakosh. Veľké baklažány dávajú hybridné odrody Giselle F1 a Diamond. Hybridná ruská veľkosť F1 je odolná voči teplu a Epik F1 je energia s vysokým rastom.

Vrcholom letnej chaty bude thajský baklažán, ktorý obsahuje obrovské množstvo živín. Je však ťažké sa o neho postarať av regiónoch s chladnou klímou sa pestuje len pod krytom. Nedostatok takýchto vedie k hroziacej smrti rastliny.

http://fermoved.ru/baklazhan/sorta-opisanie-otzyvy.html

Odroda baklažánu: Darkie


Zahrnuté v Štátnom registri Ruskej federácie pre pestovanie v otvorenom teréne a pod filmovými prístreškami v LPH. Skoršie zrelé. Uzavretá rastlina, vysoká. Stonka s antokyanínovým sfarbením slabej intenzity, slabosť dospievania. List je stredne veľký, zelený, zvlnený.

Plody sú valcovité, mierne zakrivené, stredne dlhé, priemer je malý, tmavo fialový, silne lesklý. Tŕne na šálke strednej hrúbky. Telo je nazelenalé, bez horkosti. Hmotnosť plodu 210-230 g. Vynikajúca kvalita produktu. Výťažok obchodovateľných výrobkov pod krytom fólie 4,9 až 5,0 kg / m2.

http://supersadovod.ru/sorta/sorta-baklazhana/sort-baklazhana-smuglyanka/

Semená SeDeK baklažán Smuglyanka - recenzia

Odroda bola ešte lepšia, ako sľúbil výrobca.

Dnes je mojím poslaním vyplniť záhradné medzery v mysliach mas.

Trestne málo on-line informácie o baklažán Darkie. Keď som si kúpil semená som našiel len recenziu, že rastie na dlhú dobu, (ezhnik mesačne), zriedka, sadenice sedieť celé mesiace s dusiť a nemám mumlovať ich tela. Moja skúsenosť sa ukázala byť úspešnejšia a možno sa o ne podelím.

Lilek odrody Darkie, SeDeK semená.

Kúpil som sa, aby som slepo povedal. Oko spadol

Skorý bodec

S FINE SKINOM

NO BURNER

Odolnosť voči chorobám a chorobám

A keď sa pozerám dopredu, môžem povedať, že ma táto voľba teší.

Včasné zrelé (110-116 dní) pre otvorené terény a filmové prístrešky.

  • O lete, už som napísal, že to bolo oh-oh-oh studené a krátke, ale podarilo sa nám jesť baklažán a pripraviť. Metóda pestovania sadeníc v otvorenom poli. V oblasti rizikového poľnohospodárstva na Sibíri)

Rastlina je kompaktná, 50-75 cm vysoká.

Plody sú valcovité, tmavo fialové, takmer čierne, s vysokým leskom, s hmotnosťou 200-250 g.

    V skutočnosti ide o prvý baklažán v lete 2018. Nemal som silu vydržať, takže si odrezali maličkosti a uvarili ich s cesnakom.

Koža je tenká, dužina je zeleno-biela, hustá, bez horkosti.

  • Žiadne otázky. Dužina nemá chuť horké, ale vždy si udržujem trochu plátkov v slanej vode. Ak sa tak nestalo, koža sa bude pliesť. Niečo podobné.

Hodnota odrody: odolnosť voči zvislému vädnutiu, roztočom, predĺženému a hojnému plodeniu, vysokým kulinárskym a chuťovým vlastnostiam.

  • Určite áno. Raz som mal rok - ovocie hniloby, bol rok s roztočom. To znamená, že opary v záhrade sú hojné. V tomto roku som zasadil 2 odrody: Dark a Dark Sword Samurai a - mmm - žiadny problém. Žiadne problémy s baklažánom vôbec

Odporúča sa pre všetky druhy kulinárskeho spracovania.

    No, ja som vyprážané baklažány s krúžkami, vyrobené rožky so surovým cesnakom, spracovanie baklažánu aktívne čerstvé. Na zimu som urobil šalát z baklažánu s fazuľou,

Viem, viem, že to nevyzerá veľmi dobre, ale toto je výnimočne chutný trojzložkový šalát (?!)

Čo ešte... Klíčivosťou. Vynikajúca klíčivosť. Z dvoch balíčkov semien som zasadil lôžko z 22 kríkov. A zostáva „distribuovať“. Vzostupne, ako vždy pomaly - dni 10-14. Nesadené v kvetináčoch, nie potápanie. Priamo z radu, kde boli sadenice už 15-20 cm roztrúsené po dierach. Zalievanie, plenie, bez hnojiva.

Veľký bonus! Po prvom chladnom počasí, keď z nejakého dôvodu niektoré paradajky zamrzli omrzlinami (prečo by to bolo?), Vystrašil som skoro všetky baklažány strachom - napríklad teplomilné. ALE! Tí, ktorí zostali na ďalšie dva týždne, boli naliatí a úplne vychovaní aj napriek chladným večerom. Samozrejme, že pestované nie sú veľmi hladké, ale ježko je vynikajúci! Môžem teda konštatovať, že Smuglyanka je veľmi odolná voči chladu.

Zhrniem to. Baklažán Smuglyanka z úrody Bed SeDeK som naozaj rád. Klíčenie a vitalita rastlín sú potešené. Všetky vyhlásenia výrobcu sú vykonané dokonale, a ešte viac. Odporúčam! (ale už získala pár experimentálnych hybridov ahahah)

http://irecommend.ru/content/sort-okazalsya-dazhe-luchshe-chem-obeshchal-proizvoditel

Bieda baklažánu alebo Čo je smola.

Nie, stále som vedome sľúbil, že pestujem baklažán... Od prvých plodín uplynuli viac ako dva mesiace - a nie je to rozumné sadenice. Papriky, paradajky rastú ako obvykle. Čo teda nemá chuť na baklažány?


Čo sa im nepáči?

Pri pohľade na tento smutný obraz som stále viac naklonený myšlienke, že záležitosť je v semenách. S kvalitou, ktorú niektorí výrobcovia jasne problémy. Posúďte sami.

Plodiny a výsledky

Prvý baklažán som zasial 17. februára. Potom pridala ďalšiu známku - 23. februára. Bez čakania na výhonky, 4. marca, zasiala ďalšie 2 odrody a 10. marca - ďalší, určite...


Semenáčiky baklažánu. Výsledky nie sú povzbudzujúce.

Semená, hlavne od dvoch výrobcov: SeDeK a Ruská záhrada; jeden hybrid je balený miestnym výrobcom (Jaroslavľ); jedna taška od neznámeho podniku pre rubľ s penny - kvôli experimentu. Dátum exspirácie všetkých semien do roku 2019 nevyprší, je čerstvý. Boli zakúpené v rôznych časoch av rôznych obchodoch. Pozrite sa, čo sa stalo na konci.

Bezduchý "Diamond"

'Diamond' od SeDeK je osamelý baklažán, jediný preživší z tejto odrody (5 semien bolo zasiatych). Ale najväčší zo všetkých semenáčok baklažánu dnes - v raste a rozvoji, je jasný vodca.


Diamantový baklažán - najväčšia rastlina zo všetkých semenáčikov

Nehovoriac, že ​​je priamo zdravý, ale ak ho kŕmite a naložíte do kontajnera viac, je možné, že z neho niečo vyjde. Zvyšok jeho "bratov a sestier" a mal silnú vôľu žiť nestačil.

Prvý „Almaz“ vystúpil 4. marca (15. deň po siatí). Druhý - 8. marca (19. deň), tretí - 10. marca (21. deň), štvrtý - 11. marca (22. deň po siatí). Tak, klíčenie - 4 z 5 (80%). V čase zberu 18. marca, jeden zo semenáčikov zmenil jeho názor, aby ďalej rástol, 3 kusy boli nakladané v samostatných šálok. 2 semenáčiky však zaostávali. V určitom okamihu sa zdalo, že sa zastavili vo vývoji a v tichosti uschli začiatkom apríla - vtedy, keď ich kolega naďalej aktívne získaval silu.

No, druhý z diamantov zasiatych v ten istý deň (biela taška z hypermarketu od neznámej firmy Agroni) vôbec nevykašla. Nie.


Druhý „Diamond“ vôbec odmietol vstať

Lonely 'Darkness'

"Darkie" zo SeDeK I zasadil v rovnaký deň - 17. februára. Prišla takmer o mesiac neskôr - 15. marca. One. O ďalšie 4 dni neskôr sa vyliahli aj druhé výhonky, ktoré však utrpeli a nikdy sa im nepodarilo odhaliť listy kotyledónu, a to záhadne zmizlo. A teraz, druhý mesiac od svojho narodenia, sa táto osamelá „žena s tmavou pleťou“ nemôže rozhodnúť: buď ďalej rásť, alebo nie.


Baklažán 'Darkie'. Osamelý a smutný

Tak, klíčivosť (ak budete počítať spolu s príšerne odišiel prípona) - 2 z 5 (40%). A skutočnosť, že všetko sa rozrástlo, nie je inšpiráciou pre veľa nádejí na zber.

Zamyslený „pekný“

Osiaty v ten istý deň (17. február) „Pekný“ baklažán z toho istého SeDeK a zamyslel sa viac ako mesiac pred lezením. On sa objavil na výstrelách 23. - 25. marca (no, tentoraz som jednoducho nedostal svoje ruky, aby som vytiahol zem z prázdnych kontajnerov - zvyčajne nečakám viac ako 3 týždne). A navzdory jeho výnimočnému snemu sa zdá, že je niečo, čo dúfať v:


Baklažán 'Handsome'. Sinker.

Z 5 semien zasiatych sa 3 (60%) objavili, všetky sú nažive a dobre, ale vyvíjajú sa nerovnomerne a čím väčší je rozdiel medzi vodcom a outsiderom. Ale na pozadí iných vecí je to aspoň určitá nádej na výsledok.

„Bourgeois“, o ktorom nie je čo povedať.

Bourgeois baklažán zasiaty 23. februára od SeDeK sa nezvýšil ani za 3 týždne, ani za mesiac, ani za jeden a pol... Bohužiaľ.


Baklažán 'Bourgeois' klíčiť a úplne odmietol.

Dúfam, že 'Black Handsome'

Začiatkom marca, keď predchádzajúce plodiny ešte nepreukázali známky života, som sa rozhodol: pretože som začal epos baklažánu, lámať svoj vlastný sľub, musím dosiahnuť výsledky. A kúpil viac semien, rozhodol sa vyskúšať svoje šťastie s inými výrobcami. 4. marca, práve v deň, keď sa objavili prvé sadenice, pokračoval slávny obchod boja za ďalšiu úrodu semená baklažánu „Black Beauty“ z ruskej záhrady.

Zasial som toľko ako 10 kusov - dobre, aby som si istý, že aspoň niečo prišlo. Vzostupne 6 (60%), prežilo na vychystanie 5. Prvé výhonky sa objavili 15. marca - o 2 týždne neskôr, čo vôbec nie je zlé. Ale ako v prípade „pekného“ sa rastliny vyvíjajú nerovnomerne a rozdiel medzi vodcami a zaostávajúcimi sa stáva čoraz výraznejším:


Baklažán čierny pekný. Ako keby nebol z jedného balíka semien...

Ak však v porovnaní s predchádzajúcimi, táto odroda nedáva nádej: ak zostáva tempo rozvoja vodcov, potom s dobrou starostlivosťou, môžu ma potešiť úrodou. Pravdepodobne.

Vôbec nie epos 'Epic'

Semená „Epic“ baklažánu F1 (semená, ktoré boli vyrobené, alebo skôr zabalené firmou Jaroslavla Sveta záhradníkov) boli tiež zasiate 4. marca. Čítal som dobré recenzie o tomto hybride, takže keď som dostal tašku v obchode, rozhodol som sa vyskúšať... Zo 6 semien, 4 rastliny sa ukázalo - dobrý výsledok (66,7%). Mesiac a pol po výseve však sadenice vyzerajú takto:


Baklažán 'Epic' F1 nie je ani zďaleka najhorší výsledok, ale bude sa toto sadenice používať?

Vývoj všetkých 4 rastlín je na úrovni najslabšieho z čiernych pekných mužov, ktorí boli zasiati v ten istý deň. Zdá sa, že stoja v pokoji - nerastú ani nespadnú. Takže bude s takým sadivom dobré? Pochybujem o tom.

Rýchly 'Arap'

Dokonca aj zasiate o týždeň neskôr (10. marca), Arap z ruskej záhrady predbehne "epické" dychy. Aj keď v Arape vidíme ten istý obraz ako „čierny pekný“ a jednoducho „pekný“: medzi rastlinami pestovanými za rovnakých podmienok z tých istých semien - výrazným rozdielom vo vývoji:


Baklažán 'Arap'. 9 z 15 - dobrý výsledok

Klíčenie je slušné: 9 rastlín z 15 semien zasiatych (60%). Výhonky sú priateľské, 15. - 18. deň po siatí (25. - 28. marec). Sadenice sa vyvíjajú dobre, a ak tempo rozvoja lídrov tejto odrody pokračuje, dúfam, že bude možné počítať so zberom úrody.

Čo môžem povedať.

Možno, že v opísanej situácii uvidíte niečo svoje vlastné - hovoria, že je viac viditeľné zo strany. Ale osobne vidím korene tohto problému ako semeno. Neviem ako vysvetliť takéto výsledky iným spôsobom.

http://7dach.ru/MarinaGerasimenko/baklazhannye-stradaniya-ili-chto-takoe-ne-vezet-175319.html

Moje pracné pseudo-baklažány alebo, Učíme sa z našich chýb.

Každý z nás, záhradkárov, záhradkárov, záhradkárov, po prvý raz niečo vo svojom živote vyrastal.
Naučil som sa, ako pestovať uhorky, papriky a cukety v posledných štyroch rokoch osvojovania si letných chát.
Môj manžel a ja milujem baklažán. A tento rok som sa rozhodol vyskúšať si to, aby som tento skvelý, alebo, ako sa to tiež nazýva, "modrá" zelenina!

Čítal som, ako obvykle, informácie na internete, ale moji priatelia, skúsení leto ženy ma vystrašili s ťažkosťami, že baklažány milujú chrobáka zemiakového Colorado, že vyrastajú zle, že by mali byť zasadené skôr ako všetka ostatná zelenina, sadenice atď. Niečo som si vymyslel, potom bolo ťažké ma presvedčiť, najmä preto, že som dlho chcela pestovať baklažány, ale len tento rok som sa rozhodol!

Ak chcete začať, išiel, ako by mal, do skladu pre semená.
Odrody na internete podrobne neštudovala, opierajúc sa o názor a radu predávajúceho. Očarujúca žena v strednom veku mi povedala, že jedna z najobľúbenejších odrôd (a to, samozrejme, tiež zasadila!) Bola Epic F1.
Čítal som to na taške, ktorá je rýchlo rastúcim hybridom s výškou 90-100 cm, dĺžka ovocia je 21 cm, široká asi 10 cm, má kvapkovitý tvar a purpurovo čiernu farbu, výbornú chuť bez horkosti a tenkej kože.
Rozhodol som sa, že je možné vziať túto odrodu, to bolo odporučené, a ja som čakal, obľúbený mesiac pre všetky letné záhradkárov záhradkárov, keď sme konečne mohli začať naše početné výsadby, predvídať budúcu úrodu.

Hovorí sa, že baklažán netoleruje transplantáciu, tak som sa rozhodol zasadiť do samostatných pohárov naraz.
Ona plánovala zasadiť na posteľ 2 m dlhé a 80 cm široké, 9 kusov.
Vo vrecku bolo asi 20 semien a ja som 13. februára zasadil 2 - 3 semená v jednom šálke, pretože Epik je hybrid, pred výsadbou som semená nevmáčal.
A oh, zázrak! Presne o 7 dní neskôr sa objavili veľmi priateľské výhonky. Bol som z toho veľmi šťastný! Ako rástli, odstránili slabšie výhonky a nechali jeden zárodok v každej šálke. Čoskoro sa moje sadenice začali pozerať.
Veľmi sa mi páčili listy zaujímavého okrúhleho tvaru a zamatové na dotyk

Prekvapivo, baklažány rástli veľmi rýchlo a čoskoro sa zmenili na také

Na fotografii môžete vidieť veľmi malé paradajky na ľavej strane a malé korenie na pravej strane, a baklažány sú jasne zarastené.
Myslím, že toto je jedna z mojich chýb pri pestovaní tejto nádhernej kultúry. V novej sezóne budem závod neskôr o 10 dní, dátum 20. februára. V čase výsadby sadeníc v krajine by mal byť jeho vek 65-70 dní. A keďže som ich zasadil bližšie ku koncu mája, už mala asi 100 dní, je to príliš veľa, pretože v tomto prípade je pre rastliny ťažšie zakoreniť.

Tu som sem priniesol semenáčik:

Určite ma potešila a ja som sa pustil do výsadby.
Vykopal som malé diery v záhrade, kde už rástla reďkovka. Rozhodol som sa, že to neublíži baklažánom, najmä preto, že sme to všetko skoro zjedli a baklažány zostali na záhrade v nádhernej izolácii.

Pridal som do jamiek trochu superfosfátu, rovnako ako pri pestovaní papriky a paradajok, dobre som ho nalial, mierne sa topil semenáčiky.

Okamžite nastavte oblúk a prikryte krycím materiálom s hustotou 42 mm. T
Toto je považované za moju druhú chybu, tk. Lilek - teplomilná kultúra, bude lepšie pokryť hustší materiál v 60. rokoch.

Ale to, ako sa ukázalo, nie je najhoršie!
Spokojný a spokojný so svojím pristátím som išiel domov na 2 dni. Po príchode na chate bežal okamžite skontrolovať ich baklažán. A oh, hrôza! To som nevidel! Listy sú biele a vysušené, taký pocit, že vyhoreli ako pod filmom. Samozrejme, kvôli kryciemu materiálu sa to nemohlo stať a ja, úprimne povedané, stále nechápem, prečo sa to stalo.
Možno som šiel príliš ďaleko s superfosfátom, ale pridal som ho v rovnakom množstve ako pre paradajky a korenie! Možno je to chyba? V novej sezóne sa ho pokúsim vôbec nepridať.
Stále je tu šanca, že som na slnku trochu zjemňoval sadenice, prakticky v tom čase rástol v mojom bytovom dome a pred výsadbou na slnku bolo veľmi málo. Možno je to v tomto?
Alebo, po tom všetkom, sadenice sú veľmi zarastené, tak prečo bola chorá?

Na moju veľkú ľútosť, dokonca aj po dvoch dňoch, listy úplne odpadli, len tie najvyššie a úplne holé stonky zostali... Neexistovala žiadna hranica na moju frustráciu, takže som im bol ľúto. Manžel ponúkol znovu kúpiť nové sadenice a rastliny. Ale chcel som vyrastať z mojich sadeníc! A ja, keď som sa naučil, že sa nebudem ponáhľať, aby som vytiahol všetko, čo sa približuje alebo sa nerozpúšťa v čase, rozhodol sa opustiť svoje nešťastné baklažány a zistiť, čo z nich vyjde.

Začala ich obsadzovať, mumlala pokosenú trávu... vo všeobecnosti sa začala starať, ako aj všetky ostatné rastishkami. A po chvíli sa začali objavovať nové listy a vrchol rástol. Šťastie nepoznalo hranice! Samozrejme, úroda baklažánu mala byť na konci júla, ale v tom čase som mal len krásne nádherné lístie, rastliny rástli a je veľmi zaujímavé sledovať ich rast!

Odstránil som ďalšie nevlastné deti.
Zázrak! Prvé kvety sa objavili! Len ma udreli, vyzerajú ako zemiaky, svetlo fialové, veľmi zaujímavé

A nakoniec, do konca augusta, môj prvý baklažán rástol. Ur.

Po dlhú dobu bol sám, moja celá rodina ma láskavo robila srandu... hovoria, že sa rozrástla veľká úroda! Ale bol som veľmi, veľmi šťastný z tejto udalosti a čakal, dobre, keď sa objaví aspoň jeden ďalší.
A začali sa objavovať! Takéto malé a vtipné tmavo fialové kvapky

No, listy ma prekvapujú! Veľké tmavo zelené listy! Výkonné stonky! Veľmi vysoká!

V dôsledku toho sa niekoľko baklažánov odtrhlo, ale stále bolo veľa kvetov a malých baklažánov. Samozrejme, že už nemajú čas na rast, už 13. septembra, a deň po zajtra nám sľubujú silné chladenie. Predpokladám, že úroda by bola dobrá a myslím, že odroda nie je zlá.
Ak so mnou neboli chorí, trvalo im veľa času na zotavenie.
Mimochodom, o chrobákovi Colorado, ktorý miluje baklažány veľmi veľa! Tento liek som si, samozrejme, kúpil tak, aby tento škodlivý hmyz mohol obísť moje rastliny, ale nepoužil som ho ako taký! Neviem prečo, ale zrejme, chrobáci, keď videli, ako tvrdý baklažán rastie vo mne, sa rozhodol nechať ich osamote a plaziť sa hľadať jedlo na inom mieste! Nebola pozorovaná jediná chyba na rastlinách!

Vo všeobecnosti mám tento zaujímavý zážitok tento rok!
Na jednej strane to bolo neúspešné, pretože bohatá úroda zlyhala, ale na druhej strane to bolo dobré! Videl som, že tieto nádherné modré zeleniny rastú.
Teraz sa pokúsim vziať do úvahy všetky moje chyby pre budúcu sezónu. Samozrejme, hovoria, že je potrebné učiť sa z chýb druhých, ale starým spôsobom sa učím z vlastných. Želám všetkým, aby bol budúci rok žatva niekoľkokrát lepšia!

http://7dach.ru/ZaharowaOlga/moi-vymuchennye-gore-baklazhany-ili-uchimsya-na-svoih-oshibkah-88172.html

Pestovanie baklažánu: od výberu odrody po zber

Obsah článku:

  • Odrody baklažánu
  • Ako zasadiť semená pre sadenice
  • Pestovanie sadeníc
  • Výsadba sadeníc
  • Jemnosť starostlivosti
  • Zber a skladovanie baklažánu

Preč sú dni, kedy boli baklažány iba tmavo fialové. V súčasnosti sa pestujú mnohé odrody, ktorých plody majú biele, žlté, zelené farby. Sú pestré, so svetlo fialovými pruhmi. Forma je tiež pre každý vkus. Tam sú pretiahnuté, krátke ovocie, niektoré majú niekoľko tvárí, sú okrúhle a viac podobného tvaru ako veľké paradajky.

Odrody baklažánu

Ak máte záujem o skoré zrelé odrody a hybridy, venujte pozornosť nasledujúcim:

  • Dlhá fialová;
  • Galina FI;
  • Smaragd FI;
  • Darkie.

Odrody v polovici sezóny:
  • labuť;
  • Esaul FI;
  • Matrosik;
  • Biela noc.

„Long Purple“ je skvelé pre konzervovanie. Jeho mäso je nazelenošedé a tmavo sfarbené plody sú fialové, pretiahnuté.

Plody hybridu "Galina FI" majú biele husté mäso, vonkajšia koža je čierna a fialová.

Smaragdovo zelené plody sú podlhovasté, valcovitého tvaru. Buničina bez horkosti bielej krémovej farby.

"Darkie" buničina zeleno-biela, a koža je tmavo fialová.

Odroda "Swan" má originálne sfarbenie, jeho plody sú snehovo biele. Tvar ich pozdĺžnej hruškovitej, tenkej kože, dužiny má huby.

Plody "Esaula FI" bez horkosti, valcovitého tvaru. Koža je tmavo fialová. Hybrid je ideálny na pečenie.

V originálnej farbe "Matrosik". Je lila s bielymi pruhmi. Dužina je biela, hustá, bez horkosti.

Odroda "Biela noc" žije až do svojho mena. Má nielen snehobielu dužinu, ale aj bielu vonkajšiu farbu. Plody sú predĺžené, hruškovité.

Ako zasadiť semená pre sadenice

Dátumy výsevu baklažánu sú rovnaké ako u paradajok alebo o niečo skôr. Semená sa začínajú pripravovať začiatkom polovice februára. Najprv umiestnite semená baklažánu do malej sklenenej nádoby, prikryte ju dvojitou vrstvou obväzu, naviažte ju niťou alebo gumičkou. Nalejte slabý roztok manganistanu draselného do nádoby, po 25 minútach ju vypusťte, opláchnite tečúcou vodou a ponorte do roztoku stopových prvkov alebo do stimulátora rastu po dobu 10 hodín.

Položte polovicu kusu látky na plochý kontajner, rozotrite naň semená, prikryte druhým kusom látky. Nádobu nechajte v tejto polohe 4-5 dní. Nezabudnite denne kontrolovať, či bola látka mokrá.

Baklažán: pestovanie sadeníc

Po tomto čase môžete začať pristátie. Semená zasadíme do misky s vlhkou pôdou do hĺbky 1,5 cm. Nádobu zakryte fóliou s otvormi, aby sa uvoľnila prebytočná vlhkosť. Pred vyklíčením sadeníc vyčistite misu na teplom mieste. Keď sa objavia malé výhonky, umiestnite na parapet box na semenáčiky. Mesiac po tom, aby vyzdvihnúť do samostatných malých kvetináčov.

Starostlivosť o sadenice normálne - zriedkavé zalievanie pri izbovej teplote, povinné doshodyvanie. Ak sú sadenice slabé, 10 dní po zbere sa kŕmia roztokom mikroprvkov.

Baklažán: výsadba sadeníc

Lôžko pre teplomilné baklažány by malo byť na slnečnom mieste, chránené pred vetrom. "Blue" je veľmi rád svetlé piesočnaté alebo hlinité pôdy. Ak vaša pôda nie je tak, potom, kopanie na jeseň, platí rašelina, humus, piliny, veľký riečny piesok. Slama pomôže uľahčiť pôdu. Musí byť narezaný a orezaný na záhradnom lôžku. Ak je pôda rašeliniská, pridajte humus a zeminu. Do pieskovcov sa pridávajú piliny, rašelina a ílovitá pôda.

Aj na jeseň a hnoj, ale na jar to pridal do záhrady v čerstvom stave nemôže, len ako humus. Od jesene by sa mali používať hnojivá: močovina, síran draselný, superfosfát. Ak ste na to nemali čas, potom pridajte uvedené hnojivá do pôdy 3 týždne pred presadením.

Baklažán je termofilná kultúra, takže sú zasadené v skleníku, keď koncom neskorej jesene mrazy končia. Urobte otvory na hrebeňoch v dvoch radoch, vzdialenosť medzi nimi je 45 cm, vyhĺbenia rozprestrite teplou vodou, znížte koreňovú časť sadenice tam, naplňte ju pôdou na prvý pravý list. Okolo kríkov položte vrstvu rašeliny a suchého mletého mulča.

Vysoké odrody musia byť zviazané, aby sa na ne okamžite postavila podpora a kravaty. Na sadenice lepšie usadil, priten ju. Niekedy jemne uvoľnite pôdu okolo kríkov, potom korene dostanú viac kyslíka a miera prežitia sa zrýchli.

V tomto okamihu môžete urobiť vrchný obväz na listy, postriekajte listy rastlín so slabým roztokom močoviny.

Starostlivosť o baklažán

"Sininkie" láska, keď je pôda mokrá, takže budete potrebovať vodu dosť často, ale len s teplou vodou. Po zalievaní je potrebné vyrábať vetranie, pretože táto kultúra nemá rád zvýšenú vlhkosť vzduchu. Ako kríky rastú, podvrhnite ich, to pomôže stimulovať náhodné korene, čo prispieva k vyšším výnosom.

Počas sezóny kŕmte rastliny 3 krát. Prvé - 10 dní po presadení, druhé tri týždne neskôr, tretie hnojenie na začiatku plodenia. Na tento účel môžete použiť suspenziu vtáčieho trusu, zriedenú vo vode.

Je dôležité pozorovať teplotu. Počas dňa by mala byť teplota v skleníku +23 - +30 stupňov, v noci +20 - +25. Ak je denná teplota nad 35 stupňov, bude to negatívne ovplyvňovať kvalitu peľu, čo je dôvod, prečo rodenie bude oveľa horšie. Pre lepšie nastavenie plodov, postrek listom 1% roztokom kyseliny boritej alebo prípravok "Ovary".

Lilky nemajú radi kyslé pôdy, takže je potrebné urobiť dolomit múky. Okrem toho, že tento ukazovateľ znižuje, obsahuje horčík, tento stopový prvok je veľmi obľúbený pre tieto rastliny. Dolomitová múka sa vyrába rýchlosťou 2 polievkové lyžice na meter štvorcový.

Zber a skladovanie baklažánu

Ovocie sa zbierajú, keď dozrievajú a nedovoľujú im rehash. Ak je tento proces sprísnený, telo sa stane hrubým, bez chuti. Rezané „modré“ záhradnícke nožnice alebo ostrý nôž spolu s 2 cm dlhou stonkou by sa mali robiť opatrne, aby nedošlo k poškodeniu nezrelých plodov, ktoré zostali na kríku. Lilky sa neuchovávajú na dlhú dobu, sú vyrobené do polotovarov na zimu, narezané na plátky, sušené.

Ak si chcete nechať čerstvé ovocie čerstvé jeden mesiac, umiestnite ich na tmavom mieste, kde je teplota +2 ° C. Existujú aj iné spôsoby skladovania. Každé ovocie zabaľte do samostatného hárku papiera, vložte do krabice v jednej vrstve. Môžete dať baklažán do plastového vrecka, bez toho, aby ho pevne zakryli, položte na chladné miesto. Za žiadnych okolností nie je možné ho udržiavať vo svetle, v takých podmienkach ovocie nielenže stratí svoju chuť, ale aj koža vyhorí. Ak chcete ponechať plodinu dva týždne, položte ju na suchú slamku, zakryte ju zhora, miestnosť by mala byť chladná.

http://tutknow.ru/garden_and_orchard/1250-vyraschivanie-baklazhanov.html

Publikácie Trvalých Kvetín