Orchidey

Čierny baklažán

Baklažán je rastlina rodiny Paslenovovcov. Jeho plody majú vynikajúcu chuť a veľmi užitočné. Obsahujú veľké množstvo vitamínov, minerálov a sú tiež veľmi bohaté na vlákninu. Táto zelenina je v kultivácii dosť náladová, preto by sa mal výber semien brať vedome. Dnes sa pozrieme na jeden z populárnych hybridov - Black Crow. Je to trochu menej náladový ako iné odrody a má svoje vlastné jedinečné vlastnosti.

Popis odrody

Black Raven je hybridná skorá odroda určená pre všetky druhy spracovania. Odolné voči rôznym chorobám. Má vynikajúcu chuť a atraktívny vzhľad vhodný na predaj. Plody dobre zviazané v podmienkach kolísania teploty. Môže sa pestovať tak v skleníku, ako aj v otvorenom poli.

vlastnosť

Jednou z dôležitých vlastností odrody je vysoký výťažok. Napríklad na jeden meter štvorcový môžete zbierať až šesť a pol kilogramu úrody.

Samotné ovocie má tvar hrušky, ako aj:

  • Tmavo fialová s lesklým leskom.
  • Telo je nazelenalé, nemá horkosť.
  • Priemerná hmotnosť sa pohybuje od 210 do 300 gramov.

Rastlina dosahuje výšku 90 cm, kríky sú pomerne kompaktné, hroty na šálke sú zriedkavé. Listy sú strednej veľkosti, zelenej farby, mierne pokrčené.

Vyrastať

Vzhľadom k tomu, Black Raven je hybrid, nie je nutné vopred nasiaknuť semená pred výsadbou. Môžete zasiať od polovice februára do začiatku marca. Semená sa ukladajú do pôdy do hĺbky asi 1,5 cm.

Po siatí budú budúce sadenice pokryté fóliou a umiestnené na teplom mieste. Uistite sa, že dávajte pozor na teplotu v miestnosti - v chladnej miestnosti semená nemusia vzrásť vôbec, pretože rastlina je termofilná a pre jej úspešnú kultiváciu je potrebné vytvoriť špeciálnu mikroklímu.

Starostlivosť o sadenie

Akonáhle sa objavia výhonky, film môže byť odstránený a sadenice môžu byť umiestnené na parapete. Majte na pamäti, že baklažány sú ľahkou kultúrou, potrebujú v priemere dvanásť hodín svetla denne.

Ihneď po vzniku prvých výhonkov rastlín by nemali byť napojená. Je lepšie počkať asi tri dni pred zavlažovaním, a potom si vziať päťdňové prestávky. Najlepšie sa hodí pre túto teplú vodu.

Stojí za zmienku, že táto zelenina je tiež veľmi rád suchý vzduch a netoleruje návrhy. Pri vetraní sadeníc je lepšie vyčistiť v inej miestnosti.

Výsadba sadeníc

Pred výsadbou sadenice v krajine by mali prejsť od 70 do 80 dní od dátumu siatia a každý Bush by už mal mať 5-7 listov. Je možné pristáť ako v otvorenom teréne, tak aj v horúcom priestore. Najprv musíte spevniť, aby sa rastlina lepšie usadila na novom mieste a zvykla si na zmeny teploty vopred:

  1. Približne dva týždne pred odhadovaným dátumom vylodenia by sa semenáčky mali vypustiť do miestnosti s teplotou vzduchu, ktorá nie je nižšia ako 17 stupňov počas dňa, a 10-12 v noci.
  2. Pôda pred výsadbou by mala byť tiež pripravená, vopred hnojená dusičnanom amónnym, superfosfátom a chloridom draselným. Výpočet hnojív sa musí vykonať s prihliadnutím na pristávaciu plochu.
  3. Pred presadením baklažánu do zeme nalejte do vykopaných otvorov dva litre vody. Potom sa kríky vysádzajú vo vlhkej pôde do hĺbky 1,5-2 centimetrov a zaspávajú na bokoch suchou zeminou.
  4. Vzdialenosť medzi radmi by mala byť 60-65 centimetrov a medzi rastlinami samotnými 30-35. Odporúčaná hustota od 4 do 6 puzdier na meter štvorcový. Ak je výsadba baklažánu silnejšia, potom nebude možné zberať veľkú úrodu.
  5. Pre správne vytvorenie kríkov je potrebné odstrániť hornú časť hlavného stonku, akonáhle rastlina dosiahne 30 centimetrov. Bočné výhonky sa tiež odstránia. Nemôžete nechať viac ako päť najsilnejších.

Pre väčšiu stabilitu kríkov by mal byť baklažán zviazaný. K tomu, v blízkosti každého Bush je kolík poháňaný dovnútra, ku ktorému by mal byť zviazaný lanom.

Je veľmi dôležité získať dobrú úrodu, včas burinu a uvoľniť pôdu. Uvoľňovanie by sa nemalo vykonávať hlboko, aby sa zabránilo poškodeniu hybridného koreňového systému.

Tento hybrid nevyžaduje osobitnú starostlivosť. Rovnako ako každý iný typ baklažánu, musí byť pravidelne napojená, vždy s teplou vodou. Prvé zavlažovanie po pristátí sa odporúča vykonať za dva dni, ďalšie - tri. Pred začiatkom obdobia kvitnutia sa odporúča podávať vodu raz týždenne a každých 4-5 dní.

Hnojenie by sa malo vykonávať počas tvorby púčikov, pred zberom a počas tvorby plodov na bočných výhonkoch. Na tento účel je vhodný vodný roztok toho istého hnojiva, ktorý pôdu pred pestovaním kultivoval.

Pestovanie paradajok v našich klimatických podmienkach je pomerne ťažké. V niektorých regiónoch je takmer nemožné žať na otvorenom poli - to je príliš teplomilná kultúra. V tomto článku sa môžete naučiť, ako vybudovať skleník pre pestovanie paradajok a inej zeleniny.

Choroby a škodcovia

Black Raven hybrid nie je príliš náchylný na choroby, ale zemiakový chrobák Colorado môže spôsobiť značné škody. Z tohto dôvodu nie je potrebné pestovať baklažány vedľa zemiakov a pravidelne kontrolovať listy na prevenciu.

Ďalším možným útokom je voška. Popol z dreva pomôže riešiť oba druhy hmyzu. V prípade zemiakového chrobáka Colorado sa môže naliať pod koreň a pravidelne sa sypať vodou. Pri porážke vošiek rozrieďte dve poháre popola na 10 litrov vody a pridajte tam 100 gramov mydla. Výsledná infúzia by sa mala postriekať rastlinou. Môžete predfiltrovať.

Pre prehľadnosť môžete vidieť, ako zdravý baklažán hybridný Raven.

video

Môžete tiež sledovať video, kde vám ukáže, ako Black Raven Eggplant Semená vyzerajú.

Pre trpezlivosť a starostlivú starostlivosť o túto nezdravú zeleninu, baklažán splatí v plnej výške s bohatou úrodu. Jemné zrelé plody možno použiť na prípravu veľkého množstva jedál a zimných prípravkov. Stačí sledovať naše odporúčania a určite dostanete skvelý výsledok.

http://prodachnika.com/ovoshi/baklazhany/chernyj-voron.html

havran

Najlepšie príspevky

Ak chcete odosielať správy, vytvorte si účet alebo sa prihláste

Ak chcete zanechať komentár, musíte byť členom.

Vytvorte si účet

Zaregistrujte nový účet v našej komunite. Je to veľmi jednoduché!

Prihláste sa

Máte už účet? Prihláste sa do systému.

články

Paradajky: Hľadáte perfektné odrody
  • 1
  • 2
  • 3

Igor Pechurin, 2. decembra 2018

  • 68 komentárov
  • 10,774 zobrazení
  • Komentár Russi
  • St o 7:07
  • Weevil na jahody

    Zo Sweet, 12. novembra 2014

    • 3 pripomienky
    • 389 zobrazenie
    • Komentár Nik
    • Pondelok o 22:51
  • Malina v záhrade

    • 18 pripomienok
    • 1,894 zobrazení
    • Komentár Tan4ik
    • Pondelok o 18:42
  • Fotografie daylily na triedy

    Z paradajok, 19. júla 2014

    • 18 pripomienok
    • 901 zobrazení
    • Komentár od Felipendula
    • 26. február
  • Pestovanie ľalií - výsadba, starostlivosť, presádzanie

    • 13 pripomienok
    • 688 zobrazenie
    • Komentár ytanya
    • 24. február
  • Stručné odporúčania týkajúce sa pestovania paradajok
    • 1
    • 2

    Igor Pechurin, 2. decembra 2018

    • 28 komentárov
    • 4,629 zobrazenie
    • Komentár Igora Pechurina
    • 12. február
  • Podmienky plodenia a akumulácie cukru odrôd malín

    • 0 komentárov
    • 462 zobrazenie
    • Autor Tomato
    • 28. január
  • Dve malinové plodiny za sezónu

    • 0 komentárov
    • 585 zobrazenie
    • Autor Tomato
    • 27. január
  • obraz

    správy

    Blog položky

    Dnešné narodeniny

    Nové oznámenie:

    • aktivita
    • hlavná
    • Diskusia
    • Katalógy odrôd
    • Odrody iných plodín
    • Odrody baklažánu
    • havran


    Stránka používa súbory cookie, ktoré vám umožňujú rozpoznať a získať informácie o vašich používateľských skúsenostiach. Ak navštívite stránky tejto stránky, súhlasíte s používaním a ukladaním súborov cookie v zariadení.http://www.tomat-pomidor.com/forums/topic/7996-%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B9/

    Moje pracné pseudo-baklažány alebo, Učíme sa z našich chýb.

    Každý z nás, záhradkárov, záhradkárov, záhradkárov, po prvý raz niečo vo svojom živote vyrastal.
    Naučil som sa, ako pestovať uhorky, papriky a cukety v posledných štyroch rokoch osvojovania si letných chát.
    Môj manžel a ja milujem baklažán. A tento rok som sa rozhodol vyskúšať si to, aby som tento skvelý, alebo, ako sa to tiež nazýva, "modrá" zelenina!

    Čítal som, ako obvykle, informácie na internete, ale moji priatelia, skúsení leto ženy ma vystrašili s ťažkosťami, že baklažány milujú chrobáka zemiakového Colorado, že vyrastajú zle, že by mali byť zasadené skôr ako všetka ostatná zelenina, sadenice atď. Niečo som si vymyslel, potom bolo ťažké ma presvedčiť, najmä preto, že som dlho chcela pestovať baklažány, ale len tento rok som sa rozhodol!

    Ak chcete začať, išiel, ako by mal, do skladu pre semená.
    Odrody na internete podrobne neštudovala, opierajúc sa o názor a radu predávajúceho. Očarujúca žena v strednom veku mi povedala, že jedna z najobľúbenejších odrôd (a to, samozrejme, tiež zasadila!) Bola Epic F1.
    Čítal som to na taške, ktorá je rýchlo rastúcim hybridom s výškou 90-100 cm, dĺžka ovocia je 21 cm, široká asi 10 cm, má kvapkovitý tvar a purpurovo čiernu farbu, výbornú chuť bez horkosti a tenkej kože.
    Rozhodol som sa, že je možné vziať túto odrodu, to bolo odporučené, a ja som čakal, obľúbený mesiac pre všetky letné záhradkárov záhradkárov, keď sme konečne mohli začať naše početné výsadby, predvídať budúcu úrodu.

    Hovorí sa, že baklažán netoleruje transplantáciu, tak som sa rozhodol zasadiť do samostatných pohárov naraz.
    Ona plánovala zasadiť na posteľ 2 m dlhé a 80 cm široké, 9 kusov.
    Vo vrecku bolo asi 20 semien a ja som 13. februára zasadil 2 - 3 semená v jednom šálke, pretože Epik je hybrid, pred výsadbou som semená nevmáčal.
    A oh, zázrak! Presne o 7 dní neskôr sa objavili veľmi priateľské výhonky. Bol som z toho veľmi šťastný! Ako rástli, odstránili slabšie výhonky a nechali jeden zárodok v každej šálke. Čoskoro sa moje sadenice začali pozerať.
    Veľmi sa mi páčili listy zaujímavého okrúhleho tvaru a zamatové na dotyk

    Prekvapivo, baklažány rástli veľmi rýchlo a čoskoro sa zmenili na také

    Na fotografii môžete vidieť veľmi malé paradajky na ľavej strane a malé korenie na pravej strane, a baklažány sú jasne zarastené.
    Myslím, že toto je jedna z mojich chýb pri pestovaní tejto nádhernej kultúry. V novej sezóne budem závod neskôr o 10 dní, dátum 20. februára. V čase výsadby sadeníc v krajine by mal byť jeho vek 65-70 dní. A keďže som ich zasadil bližšie ku koncu mája, už mala asi 100 dní, je to príliš veľa, pretože v tomto prípade je pre rastliny ťažšie zakoreniť.

    Tu som sem priniesol semenáčik:

    Určite ma potešila a ja som sa pustil do výsadby.
    Vykopal som malé diery v záhrade, kde už rástla reďkovka. Rozhodol som sa, že to neublíži baklažánom, najmä preto, že sme to všetko skoro zjedli a baklažány zostali na záhrade v nádhernej izolácii.

    Pridal som do jamiek trochu superfosfátu, rovnako ako pri pestovaní papriky a paradajok, dobre som ho nalial, mierne sa topil semenáčiky.

    Okamžite nastavte oblúk a prikryte krycím materiálom s hustotou 42 mm. T
    Toto je považované za moju druhú chybu, tk. Lilek - teplomilná kultúra, bude lepšie pokryť hustší materiál v 60. rokoch.

    Ale to, ako sa ukázalo, nie je najhoršie!
    Spokojný a spokojný so svojím pristátím som išiel domov na 2 dni. Po príchode na chate bežal okamžite skontrolovať ich baklažán. A oh, hrôza! To som nevidel! Listy sú biele a vysušené, taký pocit, že vyhoreli ako pod filmom. Samozrejme, kvôli kryciemu materiálu sa to nemohlo stať a ja, úprimne povedané, stále nechápem, prečo sa to stalo.
    Možno som šiel príliš ďaleko s superfosfátom, ale pridal som ho v rovnakom množstve ako pre paradajky a korenie! Možno je to chyba? V novej sezóne sa ho pokúsim vôbec nepridať.
    Stále je tu šanca, že som na slnku trochu zjemňoval sadenice, prakticky v tom čase rástol v mojom bytovom dome a pred výsadbou na slnku bolo veľmi málo. Možno je to v tomto?
    Alebo, po tom všetkom, sadenice sú veľmi zarastené, tak prečo bola chorá?

    Na moju veľkú ľútosť, dokonca aj po dvoch dňoch, listy úplne odpadli, len tie najvyššie a úplne holé stonky zostali... Neexistovala žiadna hranica na moju frustráciu, takže som im bol ľúto. Manžel ponúkol znovu kúpiť nové sadenice a rastliny. Ale chcel som vyrastať z mojich sadeníc! A ja, keď som sa naučil, že sa nebudem ponáhľať, aby som vytiahol všetko, čo sa približuje alebo sa nerozpúšťa v čase, rozhodol sa opustiť svoje nešťastné baklažány a zistiť, čo z nich vyjde.

    Začala ich obsadzovať, mumlala pokosenú trávu... vo všeobecnosti sa začala starať, ako aj všetky ostatné rastishkami. A po chvíli sa začali objavovať nové listy a vrchol rástol. Šťastie nepoznalo hranice! Samozrejme, úroda baklažánu mala byť na konci júla, ale v tom čase som mal len krásne nádherné lístie, rastliny rástli a je veľmi zaujímavé sledovať ich rast!

    Odstránil som ďalšie nevlastné deti.
    Zázrak! Prvé kvety sa objavili! Len ma udreli, vyzerajú ako zemiaky, svetlo fialové, veľmi zaujímavé

    A nakoniec, do konca augusta, môj prvý baklažán rástol. Ur.

    Po dlhú dobu bol sám, moja celá rodina ma láskavo robila srandu... hovoria, že sa rozrástla veľká úroda! Ale bol som veľmi, veľmi šťastný z tejto udalosti a čakal, dobre, keď sa objaví aspoň jeden ďalší.
    A začali sa objavovať! Takéto malé a vtipné tmavo fialové kvapky

    No, listy ma prekvapujú! Veľké tmavo zelené listy! Výkonné stonky! Veľmi vysoká!

    V dôsledku toho sa niekoľko baklažánov odtrhlo, ale stále bolo veľa kvetov a malých baklažánov. Samozrejme, že už nemajú čas na rast, už 13. septembra, a deň po zajtra nám sľubujú silné chladenie. Predpokladám, že úroda by bola dobrá a myslím, že odroda nie je zlá.
    Ak so mnou neboli chorí, trvalo im veľa času na zotavenie.
    Mimochodom, o chrobákovi Colorado, ktorý miluje baklažány veľmi veľa! Tento liek som si, samozrejme, kúpil tak, aby tento škodlivý hmyz mohol obísť moje rastliny, ale nepoužil som ho ako taký! Neviem prečo, ale zrejme, chrobáci, keď videli, ako tvrdý baklažán rastie vo mne, sa rozhodol nechať ich osamote a plaziť sa hľadať jedlo na inom mieste! Nebola pozorovaná jediná chyba na rastlinách!

    Vo všeobecnosti mám tento zaujímavý zážitok tento rok!
    Na jednej strane to bolo neúspešné, pretože bohatá úroda zlyhala, ale na druhej strane to bolo dobré! Videl som, že tieto nádherné modré zeleniny rastú.
    Teraz sa pokúsim vziať do úvahy všetky moje chyby pre budúcu sezónu. Samozrejme, hovoria, že je potrebné učiť sa z chýb druhých, ale starým spôsobom sa učím z vlastných. Želám všetkým, aby bol budúci rok žatva niekoľkokrát lepšia!

    http://7dach.ru/ZaharowaOlga/moi-vymuchennye-gore-baklazhany-ili-uchimsya-na-svoih-oshibkah-88172.html

    Baklažán Black Crow F1 SeDeK 0,2 gr

    Podrobný opis

    Včasný zrelý hybrid s charakteristickou dobou zrenia 100-110 dní. Výnos komodity odrody: 6,8-7 kg na m2.

    Kompaktná rastlina až do výšky 90 cm s listami strednej veľkosti. Podväzok je potrebný pre silný, stojaci stonku. Listy sú nasýtené zelene, slabé pokrčené. Plody sú tmavo fialovej farby, skôr veľké - 210-300 g. Majú predĺžený hruškovitý tvar, dlhú stopku. Buničina z baklažánu je hustá, bez horkej chuti.

    Medzi hlavné výhody plodiny patria: skorý výnos, odolnosť voči komplexu chorôb, dobré nastavenie plodín pri nízkych teplotách, výborná komodita a chuť. Vhodné na prepravu a všetky druhy spracovania.

    Technické špecifikácie

    Všeobecné možnosti

    Rozmery a hmotnosť (brutto)

    Podobné produkty

    Baklažán Bull-teľa SeDeK

    Baklažán Smudlyka SeDeK

    Baklažán Bernard F1 H9 "Freeze" Gavrish 0,1 g

    Ďalšie produkty Poštovné

    Dodávka online objednávok

    Tovar objednaný z internetového obchodu OBI je dodaný v Moskve a Moskovskej oblasti do 50 km od MKAD. Prepravné náklady sa automaticky vypočítajú pri zadaní objednávky online na základe hmotnosti tovaru a miesta dodania.

    Minimálna suma objednávky pre dopravu zdarma:

    • > 5 000,00 ₽ - pre objednávky do 5,0 kg
    • > 10 000,00 ₽ - pre objednávky do 30,0 kg

    Kuriérska služba poskytuje malé objednávky (s hmotnosťou do 30 kg) na dvere kupujúceho, veľké objednávky na vstup (bránky, brány) doma. Dodávka zahŕňa bezplatnú vykládku tovaru z auta a ich prepravu do 10 m.

    Dátum a čas dodania

    Doručenie na nasledujúci deň je možné pri objednávke do 18:00. Bude vám ponúknutá možnosť výberu jednej z dvoch 7-hodinových dodacích lehôt:

    • - od 10:00 do 16:00
    • - od 15:00 do 22:00

    Ak chcete skrátiť čakaciu dobu, môžete si za príplatok vybrať jednu z 3-hodinových dodacích lehôt:

    • - od 10:00 do 13:00 +350,00 ₽.
    • - 13:00 - 16:00 +300,00 ₽.
    • - od 16:00 do 19:00 +300,00 ₽.
    • - od 19:00 do 22:00 +350,00 ₽.

    Prenos dátumu a zmena dodacej lehoty je možná najneskôr 24 hodín pred vopred dohodnutým dátumom a časom.

    Viac informácií o pracovných podmienkach kuriérskej služby sa nachádza v časti Dodávka internetových objednávok.

    http://www.obi.ru/semena-ovoshei-i-yagod/baklazhan-chernyi-voron-f1-sedek-0-2-gr/p/3810033

    Baklažán Black Crow F1 SeDeK 0,2 gr

    Podrobný opis

    Včasný zrelý hybrid s charakteristickou dobou zrenia 100-110 dní. Výnos komodity odrody: 6,8-7 kg na m2.

    Kompaktná rastlina až do výšky 90 cm s listami strednej veľkosti. Podväzok je potrebný pre silný, stojaci stonku. Listy sú nasýtené zelene, slabé pokrčené. Plody sú tmavo fialovej farby, skôr veľké - 210-300 g. Majú predĺžený hruškovitý tvar, dlhú stopku. Buničina z baklažánu je hustá, bez horkej chuti.

    Medzi hlavné výhody plodiny patria: skorý výnos, odolnosť voči komplexu chorôb, dobré nastavenie plodín pri nízkych teplotách, výborná komodita a chuť. Vhodné na prepravu a všetky druhy spracovania.

    Technické špecifikácie

    Všeobecné možnosti

    Rozmery a hmotnosť (brutto)

    Podobné produkty

    Baklažán Bull-teľa SeDeK

    Baklažán Smudlyka SeDeK

    Baklažán Bernard F1 H9 "Freeze" Gavrish 0,1 g

    Ďalšie produkty Poštovné

    Dodávka online objednávok

    Tovar objednaný z internetového obchodu OBI je dodaný v Moskve a Moskovskej oblasti do 50 km od MKAD. Prepravné náklady sa automaticky vypočítajú pri zadaní objednávky online na základe hmotnosti tovaru a miesta dodania.

    Minimálna suma objednávky pre dopravu zdarma:

    • > 5 000,00 ₽ - pre objednávky do 5,0 kg
    • > 10 000,00 ₽ - pre objednávky do 30,0 kg

    Kuriérska služba poskytuje malé objednávky (s hmotnosťou do 30 kg) na dvere kupujúceho, veľké objednávky na vstup (bránky, brány) doma. Dodávka zahŕňa bezplatnú vykládku tovaru z auta a ich prepravu do 10 m.

    Dátum a čas dodania

    Doručenie na nasledujúci deň je možné pri objednávke do 18:00. Bude vám ponúknutá možnosť výberu jednej z dvoch 7-hodinových dodacích lehôt:

    • - od 10:00 do 16:00
    • - od 15:00 do 22:00

    Ak chcete skrátiť čakaciu dobu, môžete si za príplatok vybrať jednu z 3-hodinových dodacích lehôt:

    • - od 10:00 do 13:00 +350,00 ₽.
    • - 13:00 - 16:00 +300,00 ₽.
    • - od 16:00 do 19:00 +300,00 ₽.
    • - od 19:00 do 22:00 +350,00 ₽.

    Prenos dátumu a zmena dodacej lehoty je možná najneskôr 24 hodín pred vopred dohodnutým dátumom a časom.

    Viac informácií o pracovných podmienkach kuriérskej služby sa nachádza v časti Dodávka internetových objednávok.

    http://www.obi.ru/semena-ovoshei-i-yagod/baklazhan-chernyi-voron-f1-sedek-0-2-gr/p/3810033

    Záhradné fórum Vaša záhrada

    Internet club Vaša záhrada je spoločenstvom ľudí, ktorí majú záujem o pestovanie záhradných rastlín.

    Baklažán.

    • Prejsť na stránku:

    Baklažán.

    Posolstvo mačiatka “29. novembra 2006, 12:45

    Aby som bol úprimný, chcem mať po ruke vlastný baklažán, ale. Ešte to nechápem

    Veľmi sa teším na tých, ktorí zdieľajú svoje skúsenosti.

    -(odkaz nebol nájdený) -

    Správa mitero »29. november 2006, 23:11

    Správa Verochka ”30. november 2006, 19:31

    Správa Lyubashka "13. decembra 2006, 15:58

    Správa Yel ”12 Jan. 2007, 18:25

    Ann post "Jan 12, 2007, 6:49 pm

    Post kat-leo »Jan 16, 2007, 17:07

    Správa Emmma ”22. 1. 2007, 20:50

    Vzal sa z miesta záhradníka. Poštou.

    Baklažán (Solanum melongena)

    Vlasti baklažánu sú trópy juhovýchodnej Ázie. V Indii, Pakistane, Barme rastie baklažán vo voľnej prírode a ako trvalka. Máme to sissy pestované len jednu sezónu. Rôzne odrody a hybridy môžu rásť od 20 do 180 cm, ovocie (nerds majú bobule) sú tiež odlišné v hmotnosti - do 3 kg. Existuje mnoho listov, sú veľké, siahajú od farby zelenej až po tmavočervenú. Semená sú ploché, malé, zostávajú životaschopné po dobu 4-5 rokov.

    Baklažán má veľmi dlhé vegetačné obdobie - od klíčenia až po technickú zrelosť, pre skoré odrody trvá najmenej 100 dní a pre neskoré dozrievanie 130 rastlín. Preto by sa mal pestovať prostredníctvom sadeníc (siatie v polovici februára, 2-3 mesiace pred presadením).

    Semená klíčia pri vysokej teplote - 25-30 ° C a konštantnej vlhkosti (škatule musia byť pokryté sklom alebo filmom). Výhonky sa objavia v 7-14 dňoch a od tohto bodu teplota klesne na 18-25 ° C počas dňa a 14-16 ° C v noci. Mladé rastliny sú veľmi citlivé na nízke teploty a po niekoľkých dňoch umierajú pri 8-10 ° C. Pôda by mala byť vždy mierne vlhká, nie suchá.

    Keď sa objavia prvé pravé listy, sadenice sa presadia do samostatnej nádoby. Pred presadením, zalejeme veľa pôdy a starostlivo transplantovať rastliny tak, aby nedošlo k poškodeniu koreňov. Obvykle baklažány tolerujú transplantáciu bolestivé, ale ak to urobíte pomaly a opatrne, poraneniam sa možno vyhnúť. Je to veľmi dôležité pre dobrý rast a vývoj svetelného režimu - rastliny by mali denne prijímať 12-14 hodín svetla.

    Mladé baklažány sa vysádzajú v skleníkoch v polovici mája (na otvorenom poli sa pestujú hlavne na juhu). Do tejto doby by mali mať sadenice 6-7 pravých listov, dobre vyvinutý koreňový systém a hustý stonok. Pre bezbolestnú transplantáciu sú rastliny opäť dobre napojené a vysadené, bez kopania, do pripravených studní.

    Baklažán potrebuje veľmi výživnú pôdu, ľahkú, priedušnú, mierne kyslú alebo neutrálnu. Pri ťažkých, ílovitých, veľmi vysokých výťažkoch sa neočakáva. Stále potrebujete veľa svetla a tepla - pri 12 ° C rastliny nerastú. Optimálna teplota je 20-26 ° C. Vlhkosť by mala byť vždy dostatočná, inak budú púčiky a kvety padať, plody budú deformované a horké, výnos sa zníži. Voda na zavlažovanie by mala byť teplá - 33-35 ° C.

    Predpokladom pre úspešnú kultiváciu je mulčovanie - korene baklažánu sú silné, ale povrchné a ľahko sa poškodzujú pri uvoľňovaní. Mulč bude pomáhať udržiavať vlhkosť, poskytovať dodatočnú výživu koreňom a umožniť, aby vzduch dobre prúdil.

    Lilek vetvy dobre a aby sa získať úrodu, musíte obetovať krok-púčiky. Zvyčajne sa ponechá 3-5 výhonkov, ak to plocha dovolí, potom viac. Na jednej rastliny, zvyčajne 5-10 plné ovocie dozrievajú, ostatné kvety musia byť odstránené znova. Žltá, postihnutá, blízko k zemi listy, rovnako ako výhonky umiestnené pod prvými kvetmi sú odstránené.

    Kvety môžu spadnúť sami kvôli zlému opeleniu (baklažány samoopelené, opelenie vetrom v skleníku je ťažké), nedostatočná vlhkosť, nízka teplota (pri 18-20 ° C plody nie sú viazané).

    Pre dobrú úrodu, budete musieť kŕmiť rastliny s hnojivami: každé dva týždne, posypeme pôdu s popolom (baklažán vyžaduje veľa draslíka) a vodu kašu. Každý týždeň, voda infúzie bylín (obsahuje veľa dusíka, draslíka, mikroelementov) a prípravok "Radiance" - to pomôže zabrániť rôznym hubovým chorobám, na ktoré sú baklažány veľmi citlivé.

    Časté vetranie skleníka pomôže znížiť riziko hniloby. Pri zalievaní by ste sa nemali snažiť padať na listy a stonky. Striedanie plodín pomôže predísť chorobám - nie je možné umiestniť baklažán po zemiakoch, paradajkach a nočnej stoličke.

    Úroda (v smere jej redukcie) je silne ovplyvnená takýmito faktormi: malým množstvom ľahkého, riedkeho alebo nepravidelného zavlažovania, ťažkej, veľmi vlhkej a zlej pôdy.

    Prvé plody dozrievajú koncom júla, 3-4 týždne po odkvitnutí. Začínajú získavať farebné charakteristiky odrody - je veľmi dôležité, aby ste tento moment nevynechali a nedovolili zosvetlenie a horkosť ovocia. Okrem toho, mladý baklažán chuť lepšie. V zarastaných plodoch sa silne hromadia jedy, ktoré sa tak silno jedia, takže sa konzumujú len plody v technickej fáze zrelosti (získavanie sfarbenia obsiahnuté v tejto odrode a lesklý povrch). Keď semená začínajú dozrievať (v biologickej zrelosti), baklažány sú horké a hrubé, strácajú lesk, koža je vrásčitá, na ňom sa objavujú hnedé škvrny - to všetko nie je vhodné pre potraviny.

    Plody baklažánu sa skladujú v chladničke asi 10 dní, sú okamžite spotrebované alebo povolené na spracovanie.

    V súčasnej dobe, veľa rôznych odrôd a hybridov baklažánu - geneticky bez horkosti, odolné voči chorobám a nepriaznivým podmienkam životného prostredia, rôzne tvary a farby, skoré a neskoré, dlhodobé skladovanie. Vyberte si z čoho.

    Predčasné sú Robin Hood, Violet Miracle, Faith, Ametyst, Diamond. Neskoré - Solaris, Giant, Ping-Pong. Dobre udržiavané - Pelikán, Ping-Pong, Fialový zázrak, Giselle. Robin Hood zberá za akýchkoľvek podmienok Valentinu a Solaru - s nedostatkom slnečného tepla. Kvarteto odolné voči chorobám, námorník, fialový zázrak, Vikar. Námorník je tiež pruhovaný.

    Plody baklažánu sú ľahký a výživný produkt, keď sa konzumujú, znižuje sa hladina cholesterolu v krvi, zlepšuje sa práca srdca, z tela sa vylučujú soli a trosky. Meď, ktorá je veľmi baklažánom, prispieva k tvorbe krvi a pomáha pri anémii. Šťava má baktericídne vlastnosti.

    Paradajky sú nežiaducim susedom pre baklažány, takže ak máte 2 skleníky, zasadte ich do rôznych skleníkov

    http://forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=124

    Čierna recenzia baklažánu

    Dnes je najjemnejší, najjasnejší a najkrajší deň v roku - 8. marca! Úprimne blahoželáme našej.

    Vyberte podľa výrobcu

    My Vkontakte

    Sme v Odnoklassniki

    Sme na Facebooku

    Sme na Instagrame

    Viac ako 40 druhov platieb

    • hlavná
    • adresár
    • Semená zeleniny
    • baklažán
    • Baklažán čierny vysoký výnos

    Zľava - 10% na všetky kvety do 10. marca

    Môžete sa tiež páčiť:

    recenzia

    Internetový obchod Semena Tu si rýchlo vyzdvihnete vašu objednávku a pošlete semená poštou na dobierku do všetkých miest v Rusku, vrátane Moskvy a Moskovskej oblasti Podolsk, Ramenskoye, Sergiyev Posad, Serpukhov, Zheleznogorsk, Domodedovo, Noginsk, Pushkino, Orekhovo-Zuevo, Dzerzhinsk, Stupino, Klin, Istria, Kašira, Naro-Fominsk a ďalšie.

    Semená sa už získali v mestách ako Moskva, Petrohrad (Petrohrad), Novosibirsk, Jekaterinburg, Nižný Novgorod, Kazaň, Čeľabinsk, Omsk, Samara, Rostov na Done, Ufa, Krasnojarsk, Perm, Voronezh, Volgograd, Krasnodar, Saratov, Tyumen, Penza, Orenburg, Ivanovo, Irkutsk, Kursk, Murmansk, Jaroslavl, Togliatti, Ryazan, Barnaul, Tula, Tver, Lipetsk, Stavropol, Kaluga, Novokuznetsk, Belgorod, Soči, Chita, Kaliningrad, Vladivostok, Uljanovsk, Khiv, Jakutsk, Ulan-Ude, Smolensk, Saransk, Veliky Novgorod, Kemerovo, Vladimir, Blagoveshchensk, Orel, Arkhangelsk, eboksary, Yoshkar-Ola, Kurgan, Brjansk a ďalšie.

    Všetky práva vyhradené © 2008-2019
    Internetový obchod semien "Semená sem"

    http://semena-tut.ru/catalog/baklazhan/baklazhan-voronoy-vysokourozhaynyy.html

    Baklažán: opis a charakteristika 53 populárnych a neobvyklých odrôd pre otvorené terény a skleníky (foto Video) + Recenzie

    Začiatočník alebo skúsený záhradník by si mal byť vedomý toho, čo je v súčasnosti najobľúbenejšie, vysoko výnosné odrody baklažánu. Uvádzame ich zoznam a popis každého poddruhu. Voľba je skvelá, ale určite sa môže rozhodnúť každý. To možno urobiť, vzhľadom na čas dozrievania zeleniny, nezabudnite vziať do úvahy miesto, kde sa baklažán bude zasiata (otvorená pôda alebo skleník).

    Obsah tohto článku

    Z histórie vzniku baklažánu

    Vlasť zeleniny je juhovýchodná Ázia, špecifická tropická India a Barma. Tam bola rastlina pozorovaná ako divoká. To je veril, že baklažán na kultúrne rastliny pripísané v prvom tisícročí pred naším letopočtom.

    Starí Gréci boli presvedčení, že táto zelenina môže človeka zblázniť, a preto sa nazýva baklažán "jablko besnoty". Z tohto dôvodu závod prišiel do európskych krajín oveľa neskôr.

    Spočiatku sa baklažány používali na dekoratívne účely, pretože plody sú rôznych tvarov, farieb, brilantných

    Po obdržaní informácií, že Indiáni jedia zeleninu, začali ich oslavovať v Južnej Amerike. Rusi prevzali skúsenosti z pestovania baklažánov z belochov a obyvateľov Strednej Ázie, to sa stalo v XVIII storočí. V južnej časti krajiny začali rásť odrody ako Odessa Early a Bulgarian Semidlinny.

    Prvý poddruh bol zasiaty na konci druhého mesiaca zimy a druhý v dvadsiatom februári. Úroda bola vykonaná pre odrody Odessa koncom júna, začiatkom júla. Pre iného - začiatkom augusta.

    Botanické vlastnosti zeleniny

    Baklažán patrí do čeľade.

    V Rusku sa rastlina každoročne pestuje.

    http://krrot.net/opisanie-sortov-baklagan/

    Pestovanie baklažánu

    Baklažán má dlhé vegetačné obdobie (aj skoré dozrievajúce odrody môžu trvať viac ako sto dní od klíčenia do kvitnutia), a semená by mali byť zasiate pre semenáčiky skôr ako paradajkové a paprikové semená - niekde na začiatku februára. A pred tým, dva alebo tri týždne, môžete stále kontrolovať semená na klíčenie. Musí byť najmenej 50%, potom sú semená vhodné na siatie.

    Koreňový systém baklažánu netoleruje presádzanie, preto by sa sadenice mali pestovať okamžite v rašelinových nádobách. Bez výberov. A ak ste sa ešte rozhodli potápať, potom by sa to malo urobiť čo najšetrnejšie.

    Semená baklažánu klíčia za 10-15 dní. Trvanie pestovania sadeníc bez zberu - 40-45 dní, so zberom v kvetináčoch - 50-60 dní. Keď semená klíčia, optimálna teplota je +22. Po vzniku výhonkov by sa teplota mala znížiť na +13 ° C. +16 C (nasadený na studený parapet, bližšie k sklu) tak, aby sa koreňový systém vyvíjal lepšie a sadenice sa nerozťahovali. Po 5-6 dňoch sa teplota opäť zvýši na +20 ° C. +25 C. S príchodom prvých skutočných letákov sa sadenice ponoria do hrncov. Súčasne je zatienený jasným slnečným svetlom, až kým nezapadne do koreňa.

    Počas nasledujúcich 4-5 týždňov sa odporúča, aby sa sadenice osvetľovali žiarivkami, aby sa urýchlil vývoj rastlín. V čase výsadby v otvorenom teréne by mali mať štandardné sadenice baklažánu 5-7 pravých listov a výšku 20-25 cm.

    V strednom Rusku sa sadenice pestujú vo filmových skleníkoch koncom mája - začiatkom júna (keď nehrozí nebezpečenstvo jarného mrazu). Po 10. júni, môžete zasadiť v otvorenom teréne na teplej záhradnej posteli, ktorá sa nachádza na slnečnom mieste, alebo ešte lepšie na južnom svahu, a kryt s lutrasil alebo iného krycieho materiálu. Pri výsadbe, dajte do diery 1 lyžice špeciálneho hnojiva pre paradajky a baklažány, "Signor paradajka".

    Baklažán - voda-milujúca rastlina. Preto bude ďalšia starostlivosť o rastliny pravidelné zavlažovanie. Je pravda, že nielen v tomto. Stále je potrebné kŕmiť baklažán (s dusíkatými a fosfátovými hnojivami), uvoľňovať pôdu a bojovať proti škodcom (najmä s chrobákom zemiakovým Colorado) a chorobám.

    A musíme byť pripravení na to, že vaša práca nemusí byť korunovaná úspechom: s nedostatkom tepla na jar, zvýšenými teplotami v lete, nedostatočne výživnou pôdou a nerovnomerným zvlhčovaním, baklažánmi púčiky, kvetmi a vaječníkmi.

    http://www.supersadovnik.ru/text/vyrashchivanie-baklazhana-1000564

    Publikácie Trvalých Kvetín