Bonsai

Marathoner baklažánu

Ako pochopiť, aký druh baklažánu je lepšie zasadiť na ich letnú chatu? Ak si chcete prečítať referenčné knihy, opýtajte sa v záhradnom obchode alebo na letných záhradkárskych kolegoch... Ale stále nebude existovať žiadna univerzálna odroda. A to všetko preto, že niektoré odrody baklažánu sú vhodnejšie pre severné regióny, zatiaľ čo iné - pre južné, niektoré by mali byť pestované v otvorenom teréne, iné - v skleníku, podľa chuti, farby, výnosu - všade tam budú rozdiely. Preto najprv odporúčame prečítať si článok „Odrody baklažánu pre skleníky a otvorenú pôdu“. Poskytuje stručný opis odrôd s fotografiami a popismi. Na tejto stránke by sme chceli zozbierať spätnú väzbu od letných obyvateľov o tom, ktoré odrody baklažánu boli pre nich najlepšie v predchádzajúcich rokoch. Na konci článku poskytneme aj regionálne odporúčania Štátneho registra pre odrody tejto kultúry.

Recenzie letných obyvateľov

Skúsení záhradníci najmä chvály Valentine F1 odrôd, Diamond, Avatar, Epic, krém. Medzi plodinami s názvom odrody Šarapova, prasiatko, Epic, Bibo, Galine.

Niektoré citácie z fóra:

Odrody baklažánu pre Sibír, Ural, Strednú kapelu, Moskovskú oblasť, Severozápad

Regionálne odporúčania pre kultúru "Baklažán" sú uvedené v stĺpci "Región prijímania" v tabuľke na tejto stránke: http://reestr.gossort.com/reg/main/7. Niektoré odrody sú schválené na použitie vo všetkých regiónoch - sú označené hviezdičkami. Niektoré odrody sú však označené špecifickým číslom, ktoré označuje oblasť, kde sú najlepšie vysadené. Tieto informácie sú zhrnuté v tomto zozname:

Sibír: odrody "Almaz", "Bataysky", "Faith", "Dialóg".

Ural: odrody "Diamond", "Faith".

Stredná oblasť Stredný región (Moskovská oblasť, Bryansk, Vladimir, Ivanovo, Kaluga, Ryazan, Smolensk, Tula): odrody "Alenka", "Almalik F1", "Bajkal F1", "Balagur", "Bard F1", "Baron F1", "Hippopotamus F1", "Bernard F1", "Bonus F1", "Boyarin F1", "Bumbo", "Vakula", "Goliath F1", "Urban F1", "Dolphin", "Vzducholoď", "Dobar F1" "," Don Quijote "," Giselle F1 "," Hind "," Jóga "," Karataya F1 "," Kashalot "," Kirovsky "," Cotillion F1 "," Lolita F1 "," Mariam F1 "," Mirval F1 "," Nadia F1 "," Orion F1 "," Polundra "," Fluff "," Prasiatko "," Pink Flamingo "," Romantický "," Samar F1 ", „Sancho Panza“, „Northern Blues F1“, „Scorpio F1“, „Solomon“, „Tezka“, „Torpeda“, „Filimon“, „Luskáčik F1“, „Jnachar F1“.

Moskovská oblasť: pozri strednú kapelu

Severozápad (Vologda, Kaliningrad, Kostroma, Leningrad, Novgorod, Pskov, Tver, región Jaroslavľ): odrody „Alenka“, „Almalik F1“, „Bajkal F1“, „Balagur“, „Bard F1“, „Barón F1“, "Bataysky", "Bernard F1", "Bonus F1", "Boyarin F1", "Bumbo", "Vakula", "Goliath F1", "Mesto F1", "Dolphin", "Vzducholoď", "Dobar F1", "Don Quijote", "Indus", "Joga", "Karataya F1", "Kashalot", "Kirovsky", "Cotillion F1", "Mariam F1", "Mirval F1", "Nadia F1", "Orion F1 "," Polundra "," Dole "," Prasiatko "," Pink Flamingo "," Romantický "," Samar F1 "," Sancho Panza "," Severn th blues F1 ”,“ Solomon ”,“ Tezka ”,“ Torpedo ”,“ Philemon ”,“ Jnachar F1 ”.

http://babudacha.ru/2017/01/24/luchshie-sorta-baklazhanov-otzyvy-dachnikov-regionalnye-rekomendacii/

Záhradné fórum Vaša záhrada

Internet club Vaša záhrada je spoločenstvom ľudí, ktorí majú záujem o pestovanie záhradných rastlín.

Baklažán.

  • Prejsť na stránku:

Baklažán.

Posolstvo mačiatka “29. novembra 2006, 12:45

Aby som bol úprimný, chcem mať po ruke vlastný baklažán, ale. Ešte to nechápem

Veľmi sa teším na tých, ktorí zdieľajú svoje skúsenosti.

-(odkaz nebol nájdený) -

Správa mitero »29. november 2006, 23:11

Správa Verochka ”30. november 2006, 19:31

Správa Lyubashka "13. decembra 2006, 15:58

Správa Yel ”12 Jan. 2007, 18:25

Ann post "Jan 12, 2007, 6:49 pm

Post kat-leo »Jan 16, 2007, 17:07

Správa Emmma ”22. 1. 2007, 20:50

Vzal sa z miesta záhradníka. Poštou.

Baklažán (Solanum melongena)

Vlasti baklažánu sú trópy juhovýchodnej Ázie. V Indii, Pakistane, Barme rastie baklažán vo voľnej prírode a ako trvalka. Máme to sissy pestované len jednu sezónu. Rôzne odrody a hybridy môžu rásť od 20 do 180 cm, ovocie (nerds majú bobule) sú tiež odlišné v hmotnosti - do 3 kg. Existuje mnoho listov, sú veľké, siahajú od farby zelenej až po tmavočervenú. Semená sú ploché, malé, zostávajú životaschopné po dobu 4-5 rokov.

Baklažán má veľmi dlhé vegetačné obdobie - od klíčenia až po technickú zrelosť, pre skoré odrody trvá najmenej 100 dní a pre neskoré dozrievanie 130 rastlín. Preto by sa mal pestovať prostredníctvom sadeníc (siatie v polovici februára, 2-3 mesiace pred presadením).

Semená klíčia pri vysokej teplote - 25-30 ° C a konštantnej vlhkosti (škatule musia byť pokryté sklom alebo filmom). Výhonky sa objavia v 7-14 dňoch a od tohto bodu teplota klesne na 18-25 ° C počas dňa a 14-16 ° C v noci. Mladé rastliny sú veľmi citlivé na nízke teploty a po niekoľkých dňoch umierajú pri 8-10 ° C. Pôda by mala byť vždy mierne vlhká, nie suchá.

Keď sa objavia prvé pravé listy, sadenice sa presadia do samostatnej nádoby. Pred presadením, zalejeme veľa pôdy a starostlivo transplantovať rastliny tak, aby nedošlo k poškodeniu koreňov. Obvykle baklažány tolerujú transplantáciu bolestivé, ale ak to urobíte pomaly a opatrne, poraneniam sa možno vyhnúť. Je to veľmi dôležité pre dobrý rast a vývoj svetelného režimu - rastliny by mali denne prijímať 12-14 hodín svetla.

Mladé baklažány sa vysádzajú v skleníkoch v polovici mája (na otvorenom poli sa pestujú hlavne na juhu). Do tejto doby by mali mať sadenice 6-7 pravých listov, dobre vyvinutý koreňový systém a hustý stonok. Pre bezbolestnú transplantáciu sú rastliny opäť dobre napojené a vysadené, bez kopania, do pripravených studní.

Baklažán potrebuje veľmi výživnú pôdu, ľahkú, priedušnú, mierne kyslú alebo neutrálnu. Pri ťažkých, ílovitých, veľmi vysokých výťažkoch sa neočakáva. Stále potrebujete veľa svetla a tepla - pri 12 ° C rastliny nerastú. Optimálna teplota je 20-26 ° C. Vlhkosť by mala byť vždy dostatočná, inak budú púčiky a kvety padať, plody budú deformované a horké, výnos sa zníži. Voda na zavlažovanie by mala byť teplá - 33-35 ° C.

Predpokladom pre úspešnú kultiváciu je mulčovanie - korene baklažánu sú silné, ale povrchné a ľahko sa poškodzujú pri uvoľňovaní. Mulč bude pomáhať udržiavať vlhkosť, poskytovať dodatočnú výživu koreňom a umožniť, aby vzduch dobre prúdil.

Lilek vetvy dobre a aby sa získať úrodu, musíte obetovať krok-púčiky. Zvyčajne sa ponechá 3-5 výhonkov, ak to plocha dovolí, potom viac. Na jednej rastliny, zvyčajne 5-10 plné ovocie dozrievajú, ostatné kvety musia byť odstránené znova. Žltá, postihnutá, blízko k zemi listy, rovnako ako výhonky umiestnené pod prvými kvetmi sú odstránené.

Kvety môžu spadnúť sami kvôli zlému opeleniu (baklažány samoopelené, opelenie vetrom v skleníku je ťažké), nedostatočná vlhkosť, nízka teplota (pri 18-20 ° C plody nie sú viazané).

Pre dobrú úrodu, budete musieť kŕmiť rastliny s hnojivami: každé dva týždne, posypeme pôdu s popolom (baklažán vyžaduje veľa draslíka) a vodu kašu. Každý týždeň, voda infúzie bylín (obsahuje veľa dusíka, draslíka, mikroelementov) a prípravok "Radiance" - to pomôže zabrániť rôznym hubovým chorobám, na ktoré sú baklažány veľmi citlivé.

Časté vetranie skleníka pomôže znížiť riziko hniloby. Pri zalievaní by ste sa nemali snažiť padať na listy a stonky. Striedanie plodín pomôže predísť chorobám - nie je možné umiestniť baklažán po zemiakoch, paradajkach a nočnej stoličke.

Úroda (v smere jej redukcie) je silne ovplyvnená takýmito faktormi: malým množstvom ľahkého, riedkeho alebo nepravidelného zavlažovania, ťažkej, veľmi vlhkej a zlej pôdy.

Prvé plody dozrievajú koncom júla, 3-4 týždne po odkvitnutí. Začínajú získavať farebné charakteristiky odrody - je veľmi dôležité, aby ste tento moment nevynechali a nedovolili zosvetlenie a horkosť ovocia. Okrem toho, mladý baklažán chuť lepšie. V zarastaných plodoch sa silne hromadia jedy, ktoré sa tak silno jedia, takže sa konzumujú len plody v technickej fáze zrelosti (získavanie sfarbenia obsiahnuté v tejto odrode a lesklý povrch). Keď semená začínajú dozrievať (v biologickej zrelosti), baklažány sú horké a hrubé, strácajú lesk, koža je vrásčitá, na ňom sa objavujú hnedé škvrny - to všetko nie je vhodné pre potraviny.

Plody baklažánu sa skladujú v chladničke asi 10 dní, sú okamžite spotrebované alebo povolené na spracovanie.

V súčasnej dobe, veľa rôznych odrôd a hybridov baklažánu - geneticky bez horkosti, odolné voči chorobám a nepriaznivým podmienkam životného prostredia, rôzne tvary a farby, skoré a neskoré, dlhodobé skladovanie. Vyberte si z čoho.

Predčasné sú Robin Hood, Violet Miracle, Faith, Ametyst, Diamond. Neskoré - Solaris, Giant, Ping-Pong. Dobre udržiavané - Pelikán, Ping-Pong, Fialový zázrak, Giselle. Robin Hood zberá za akýchkoľvek podmienok Valentinu a Solaru - s nedostatkom slnečného tepla. Kvarteto odolné voči chorobám, námorník, fialový zázrak, Vikar. Námorník je tiež pruhovaný.

Plody baklažánu sú ľahký a výživný produkt, keď sa konzumujú, znižuje sa hladina cholesterolu v krvi, zlepšuje sa práca srdca, z tela sa vylučujú soli a trosky. Meď, ktorá je veľmi baklažánom, prispieva k tvorbe krvi a pomáha pri anémii. Šťava má baktericídne vlastnosti.

Paradajky sú nežiaducim susedom pre baklažány, takže ak máte 2 skleníky, zasadte ich do rôznych skleníkov

http://forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=124

Maratónsky bežec

Najlepšie príspevky

Ak chcete odosielať správy, vytvorte si účet alebo sa prihláste

Ak chcete zanechať komentár, musíte byť členom.

Vytvorte si účet

Zaregistrujte nový účet v našej komunite. Je to veľmi jednoduché!

Prihláste sa

Máte už účet? Prihláste sa do systému.

články

Paradajky: Hľadáte perfektné odrody
  • 1
  • 2
  • 3

Igor Pechurin, 2. decembra 2018

  • 68 komentárov
  • 10,731 zobrazení
  • Komentár Russi
  • Včera o 19:07 hod
  • Weevil na jahody

    Zo Sweet, 12. novembra 2014

    • 3 pripomienky
    • 375 zobrazenie
    • Komentár Nik
    • Pondelok o 22:51
  • Malina v záhrade

    • 18 pripomienok
    • 1,875 zobrazení
    • Komentár Tan4ik
    • Pondelok o 18:42
  • Fotografie daylily na triedy

    Z paradajok, 19. júla 2014

    • 18 pripomienok
    • 891 prezeranie
    • Komentár od Felipendula
    • 26. február
  • Pestovanie ľalií - výsadba, starostlivosť, presádzanie

    • 13 pripomienok
    • 682 zobrazenie
    • Komentár ytanya
    • 24. február
  • Stručné odporúčania týkajúce sa pestovania paradajok
    • 1
    • 2

    Igor Pechurin, 2. decembra 2018

    • 28 komentárov
    • 4,616 zobrazenie
    • Komentár Igora Pechurina
    • 12. február
  • Podmienky plodenia a akumulácie cukru odrôd malín

    • 0 komentárov
    • 454 zobrazenie
    • Autor Tomato
    • 28. január
  • Dve malinové plodiny za sezónu

    • 0 komentárov
    • 582 zobrazenie
    • Autor Tomato
    • 27. január
  • obraz

    správy

    Blog položky

    Dnešné narodeniny

    Nové oznámenie:

    • aktivita
    • hlavná
    • Diskusia
    • Katalógy odrôd
    • Odrody iných plodín
    • Odrody baklažánu
    • Maratónsky bežec


    Stránka používa súbory cookie, ktoré vám umožňujú rozpoznať a získať informácie o vašich používateľských skúsenostiach. Ak navštívite stránky tejto stránky, súhlasíte s používaním a ukladaním súborov cookie v zariadení.http://www.tomat-pomidor.com/forums/topic/8025-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B5 % D1% 86 /

    Baklažán Marathon Runner: Popis

    Baklažány sa už dlho transformovali zo vzácneho exotického hosťa v záhradách Sibíri, Uralu a Stredného pásu na ich obyčajných. Dnes už nikoho neprijmete pokrmom alebo zimnou prípravou modrých.

    Mnohí záhradníci nazývajú modrú kultúru. V novej sezóne dávajte pozor na odrody Marathoner baklažánu.

    popis

    Ligový maratónový bežec, ako ho opísal pôvodca (spoločnosť Aelita), je zaradený do skupiny skorých odrôd. Prvé plody dozrievajú 100-110 dní. Maratónsky bežec kvôli precocity dozrieva bez problémov v otvorenom teréne v celom Rusku. V podmienkach krátkeho leta je vhodnejšie pestovať marathoner baklažánu na teplom hrebeni, v skleníku alebo v tuneli.

    Kríky sú vysoké, polorozpadlé, pokryté listami svetlozelenej farby, stredne veľké. Tvar listov je vrubovaný. Hlavné vlastnosti ovocia sú uvedené v tabuľke.

    400 až 600 g

    Pozorovanie odporúčanej výsadby na výsadbu baklažánu Marathon (35x65 cm), získať úrodu 5,8 kg / sq. m. Použitie ovocia je najrozmanitejšie. Z nich sa pripravujú kastroly, ktoré sa uhasia, pripravia sa z nich chutné zimné prípravky.

    Silné a slabé stránky

    Recenzie hodnotných vlastností baklažánu Marathon Runner nenechávajú žiadne pochybnosti, že táto odroda si zaslúži pozornosť. Zoznam výhod:

    • v starostlivosti o odrodu nie je vyberavý;
    • poskytuje slušné výnosy;
    • má vynikajúcu chuť;
    • horkosť úplne chýba;
    • buničina je bohatá na vitamíny a zároveň nízkokalorická.

    Podľa pozitívnych posudkov o Marathon Runner z baklažánu môžeme konštatovať, že v odrode neboli žiadne závažné chyby.

    agrotechnika

    Semená sa vysievajú od konca februára do 5. - 10. marca. Na úspešné získanie zdravých semenáčikov je potrebná včasná výsev. Pristátie sa vykonáva nasledovne, pričom sa vyberie do oddelených pohárov. Vysoko kvalitné semená vyklíčia dostatočne rýchlo (7-10 dní).

    Podmienky pristátia na trvalom mieste závisia od regiónu a miesta pristátia. V skleníkoch a skleníkoch sa sadenice Marathon vysádzajú skôr (začiatkom alebo v polovici mája) av otvorenom teréne podľa počasia. Pre strednú kapelu to môže byť koniec mája, začiatok júna.

    Na získanie úrody ovocia deklarovanej v 5,7 kg je potrebné vytvoriť ker. Aby ovocie rástlo koncom júla, vykonáva sa dávkovanie plodín, časť vaječníkov sa odstráni. Na každom krovi by nemalo byť viac ako 5, výsledné ovocie.

    Starostlivosť o baklažán Marathon bežec jednoduchý. Ide o štandardný súbor činností:

    • zalievanie;
    • pleťou;
    • uvoľnenie pôdy;
    • odstránenie stepsonov.

    Samostatne treba povedať o hnojivách. Môžete použiť organické hmoty (hnoj) a minerálne hnojivá s dôrazom na fosfor a draslík. Doplnky dusíka by sa nemali odniesť. Môžu viesť k výkrmu kríka, v ktorom je ovocie zle zviazané.

    recenzia

    V nadväznosti na recenzie o bežec maratónu baklažánu si pozrite video o správnom pestovaní sadeníc:

    http://agrognom.ru/vegetables/eggplant/baklazhan-marafonets-opisanie.html

    Moje pracné pseudo-baklažány alebo, Učíme sa z našich chýb.

    Každý z nás, záhradkárov, záhradkárov, záhradkárov, po prvý raz niečo vo svojom živote vyrastal.
    Naučil som sa, ako pestovať uhorky, papriky a cukety v posledných štyroch rokoch osvojovania si letných chát.
    Môj manžel a ja milujem baklažán. A tento rok som sa rozhodol vyskúšať si to, aby som tento skvelý, alebo, ako sa to tiež nazýva, "modrá" zelenina!

    Čítal som, ako obvykle, informácie na internete, ale moji priatelia, skúsení leto ženy ma vystrašili s ťažkosťami, že baklažány milujú chrobáka zemiakového Colorado, že vyrastajú zle, že by mali byť zasadené skôr ako všetka ostatná zelenina, sadenice atď. Niečo som si vymyslel, potom bolo ťažké ma presvedčiť, najmä preto, že som dlho chcela pestovať baklažány, ale len tento rok som sa rozhodol!

    Ak chcete začať, išiel, ako by mal, do skladu pre semená.
    Odrody na internete podrobne neštudovala, opierajúc sa o názor a radu predávajúceho. Očarujúca žena v strednom veku mi povedala, že jedna z najobľúbenejších odrôd (a to, samozrejme, tiež zasadila!) Bola Epic F1.
    Čítal som to na taške, ktorá je rýchlo rastúcim hybridom s výškou 90-100 cm, dĺžka ovocia je 21 cm, široká asi 10 cm, má kvapkovitý tvar a purpurovo čiernu farbu, výbornú chuť bez horkosti a tenkej kože.
    Rozhodol som sa, že je možné vziať túto odrodu, to bolo odporučené, a ja som čakal, obľúbený mesiac pre všetky letné záhradkárov záhradkárov, keď sme konečne mohli začať naše početné výsadby, predvídať budúcu úrodu.

    Hovorí sa, že baklažán netoleruje transplantáciu, tak som sa rozhodol zasadiť do samostatných pohárov naraz.
    Ona plánovala zasadiť na posteľ 2 m dlhé a 80 cm široké, 9 kusov.
    Vo vrecku bolo asi 20 semien a ja som 13. februára zasadil 2 - 3 semená v jednom šálke, pretože Epik je hybrid, pred výsadbou som semená nevmáčal.
    A oh, zázrak! Presne o 7 dní neskôr sa objavili veľmi priateľské výhonky. Bol som z toho veľmi šťastný! Ako rástli, odstránili slabšie výhonky a nechali jeden zárodok v každej šálke. Čoskoro sa moje sadenice začali pozerať.
    Veľmi sa mi páčili listy zaujímavého okrúhleho tvaru a zamatové na dotyk

    Prekvapivo, baklažány rástli veľmi rýchlo a čoskoro sa zmenili na také

    Na fotografii môžete vidieť veľmi malé paradajky na ľavej strane a malé korenie na pravej strane, a baklažány sú jasne zarastené.
    Myslím, že toto je jedna z mojich chýb pri pestovaní tejto nádhernej kultúry. V novej sezóne budem závod neskôr o 10 dní, dátum 20. februára. V čase výsadby sadeníc v krajine by mal byť jeho vek 65-70 dní. A keďže som ich zasadil bližšie ku koncu mája, už mala asi 100 dní, je to príliš veľa, pretože v tomto prípade je pre rastliny ťažšie zakoreniť.

    Tu som sem priniesol semenáčik:

    Určite ma potešila a ja som sa pustil do výsadby.
    Vykopal som malé diery v záhrade, kde už rástla reďkovka. Rozhodol som sa, že to neublíži baklažánom, najmä preto, že sme to všetko skoro zjedli a baklažány zostali na záhrade v nádhernej izolácii.

    Pridal som do jamiek trochu superfosfátu, rovnako ako pri pestovaní papriky a paradajok, dobre som ho nalial, mierne sa topil semenáčiky.

    Okamžite nastavte oblúk a prikryte krycím materiálom s hustotou 42 mm. T
    Toto je považované za moju druhú chybu, tk. Lilek - teplomilná kultúra, bude lepšie pokryť hustší materiál v 60. rokoch.

    Ale to, ako sa ukázalo, nie je najhoršie!
    Spokojný a spokojný so svojím pristátím som išiel domov na 2 dni. Po príchode na chate bežal okamžite skontrolovať ich baklažán. A oh, hrôza! To som nevidel! Listy sú biele a vysušené, taký pocit, že vyhoreli ako pod filmom. Samozrejme, kvôli kryciemu materiálu sa to nemohlo stať a ja, úprimne povedané, stále nechápem, prečo sa to stalo.
    Možno som šiel príliš ďaleko s superfosfátom, ale pridal som ho v rovnakom množstve ako pre paradajky a korenie! Možno je to chyba? V novej sezóne sa ho pokúsim vôbec nepridať.
    Stále je tu šanca, že som na slnku trochu zjemňoval sadenice, prakticky v tom čase rástol v mojom bytovom dome a pred výsadbou na slnku bolo veľmi málo. Možno je to v tomto?
    Alebo, po tom všetkom, sadenice sú veľmi zarastené, tak prečo bola chorá?

    Na moju veľkú ľútosť, dokonca aj po dvoch dňoch, listy úplne odpadli, len tie najvyššie a úplne holé stonky zostali... Neexistovala žiadna hranica na moju frustráciu, takže som im bol ľúto. Manžel ponúkol znovu kúpiť nové sadenice a rastliny. Ale chcel som vyrastať z mojich sadeníc! A ja, keď som sa naučil, že sa nebudem ponáhľať, aby som vytiahol všetko, čo sa približuje alebo sa nerozpúšťa v čase, rozhodol sa opustiť svoje nešťastné baklažány a zistiť, čo z nich vyjde.

    Začala ich obsadzovať, mumlala pokosenú trávu... vo všeobecnosti sa začala starať, ako aj všetky ostatné rastishkami. A po chvíli sa začali objavovať nové listy a vrchol rástol. Šťastie nepoznalo hranice! Samozrejme, úroda baklažánu mala byť na konci júla, ale v tom čase som mal len krásne nádherné lístie, rastliny rástli a je veľmi zaujímavé sledovať ich rast!

    Odstránil som ďalšie nevlastné deti.
    Zázrak! Prvé kvety sa objavili! Len ma udreli, vyzerajú ako zemiaky, svetlo fialové, veľmi zaujímavé

    A nakoniec, do konca augusta, môj prvý baklažán rástol. Ur.

    Po dlhú dobu bol sám, moja celá rodina ma láskavo robila srandu... hovoria, že sa rozrástla veľká úroda! Ale bol som veľmi, veľmi šťastný z tejto udalosti a čakal, dobre, keď sa objaví aspoň jeden ďalší.
    A začali sa objavovať! Takéto malé a vtipné tmavo fialové kvapky

    No, listy ma prekvapujú! Veľké tmavo zelené listy! Výkonné stonky! Veľmi vysoká!

    V dôsledku toho sa niekoľko baklažánov odtrhlo, ale stále bolo veľa kvetov a malých baklažánov. Samozrejme, že už nemajú čas na rast, už 13. septembra, a deň po zajtra nám sľubujú silné chladenie. Predpokladám, že úroda by bola dobrá a myslím, že odroda nie je zlá.
    Ak so mnou neboli chorí, trvalo im veľa času na zotavenie.
    Mimochodom, o chrobákovi Colorado, ktorý miluje baklažány veľmi veľa! Tento liek som si, samozrejme, kúpil tak, aby tento škodlivý hmyz mohol obísť moje rastliny, ale nepoužil som ho ako taký! Neviem prečo, ale zrejme, chrobáci, keď videli, ako tvrdý baklažán rastie vo mne, sa rozhodol nechať ich osamote a plaziť sa hľadať jedlo na inom mieste! Nebola pozorovaná jediná chyba na rastlinách!

    Vo všeobecnosti mám tento zaujímavý zážitok tento rok!
    Na jednej strane to bolo neúspešné, pretože bohatá úroda zlyhala, ale na druhej strane to bolo dobré! Videl som, že tieto nádherné modré zeleniny rastú.
    Teraz sa pokúsim vziať do úvahy všetky moje chyby pre budúcu sezónu. Samozrejme, hovoria, že je potrebné učiť sa z chýb druhých, ale starým spôsobom sa učím z vlastných. Želám všetkým, aby bol budúci rok žatva niekoľkokrát lepšia!

    http://7dach.ru/ZaharowaOlga/moi-vymuchennye-gore-baklazhany-ili-uchimsya-na-svoih-oshibkah-88172.html

    Brilantný zástupca baklažánu Marathon Runner

    Baklažán ako rastlinná plodina bola pestovaná človekom v 15. storočí. Domov tohto užitočného a bohatého na vitamíny rastlinných materiálov sú ázijské krajiny, najmä India. Dnes, baklažány sú veľmi populárne medzi záhradkármi. To je správne nazývaný zeleniny dlhovekosti. Jedným z najjasnejších členov rodiny je baklažán Marathoner.

    Opis a vlastnosti odrody

    Odroda baklažánu Marathon runner odkazuje na skoré zrenie:

    1. Doba úplného dozrievania ovocia od okamihu klíčenia je 100-110 dní. Sadenice tejto odrody sa môžu pestovať v otvorenom teréne av „chránených“ alebo „teplých“ lôžkach. Dospelá rastlina je napoly rozľahlá, dosť vysoká.
    2. Plody sú podlhovasté, majú valcovitý tvar, maľované tmavo fialovou farbou. Hmotnosť jedného ovocia v období biologickej zrelosti je 400-600 gramov.
    3. Buničina zrelej zeleniny je biela, mäsitá, bez horkej chuti charakteristickej pre baklažán. Úroda je veľmi vysoká. Z jedného štvorcového metra plochy môžete zbierať od 5,2 do 5,7 kg zeleniny.
    4. Vo varení, tento typ baklažánu má pomerne široké použitie. Ovocie Marathon je ideálny pre varenie kaviáru, rovnako ako šaláty, hlavné jedlá a valcovanie na zimu.

    Vlastnosti pestovania

    Každá studená jar môže úplne zničiť vysadené mladé rastliny. To je dôvod, prečo väčšina pestovateľov zeleniny pestuje baklažán pomocou technológie sadeníc. To umožňuje nielen získať čo najskorší zber, ale aj odstrániť nebezpečenstvo zamrznutia výsadby v období jarných mrazov. Musíte vedieť, ako pestovať baklažány v ruskom podnebí.

    • Vzdialenosť od väčšiny odrôd tejto rastliny je 60-65 dní.
    • Semená samotné, v závislosti od ich kvality, môžu klíčiť do 7-12 dní.
    • Výsadba sadeníc by sa mala vykonávať najneskôr začiatkom marca.

    Následne, po presadení pestovaných sadeníc do otvorenej pôdy, sa technická zrelosť zvyčajne uskutočňuje 90-100 dní. Musím povedať, že v neskorých dozrievajúcich odrodách môže byť vegetačné obdobie čo najdlhšie, čo trochu obmedzuje schopnosť záhradníkov pestovať takéto neskoré baklažány.

    Semená sa odporúčajú zasadiť do živnej zmesi pripravenej z rašeliny, humusu a trávnika:

    1. Do pôdy sa odporúča dodatočne pridať malé množstvo superfosfátu a drevného popola.
    2. Mladé rastliny dávajú prednosť sypkej, vzduchom nasýtenej pôde. Za týmto účelom môžeme odporučiť, aby ste do pôdy pridali malé množstvo pilín.
    3. Semená baklažánu sú zasiate do hĺbky 10-15 milimetrov. Optimálna vzdialenosť medzi semenami je 2-3 cm.
    4. Môžeme tiež odporučiť, aby ste semená okamžite zasadili do samostatných šálok, kde sa zasiali viaceré semená. V budúcnosti zostáva v skle len jedna silná rastlina.

    Nádoby by mali byť pokryté fóliou a premiestnené na teplé miesto. Optimálna teplota pre klíčenie semien tejto rastliny je 25-30 stupňov. Ale keď teplota klesne pod 13 stupňov, vývoj semien a rastlín sa zastaví. Musíte sa uistiť, že pôda v nádobe vysadených sadeníc je vždy mokrá. Na zavlažovanie môžete použiť teplú vodu.

    Akonáhle sa objavia prvé výhonky, premiestnia krabicu alebo jednotlivé hrnce na svetlo, ale v prvých dňoch je potrebné chrániť výsadby pred priamym slnečným svetlom:

    1. V prvých týždňoch by sa teplota v miestnosti mala udržiavať na 14-16 stupňov.
    2. Tým sa eliminuje rozťahovanie sadeníc a samotné sadenice budú zdravé a silné.
    3. Následne teplota stúpne na 18-25 stupňov. Zároveň sa odporúča mierne znížiť teplotu o niekoľko stupňov počas noci.

    Zalievanie v prvých týždňoch sa odporúča robiť dvakrát týždenne. Neprehltnite pôdu, pretože to môže viesť k ochoreniu, ako je napr. Odporúča sa tiež pravidelne uvoľňovať pôdu.

    Skúsení záhradníci odporúčajú dodatočne prideliť sadenice so špeciálnymi fitolamps s červeným spektrom. Snažte sa, aby svetelná doba trvala až 12 hodín denne. Dva týždne pred očakávaným dátumom výsadby sadeníc musí pôda stvrdnúť. K tomu musíte v priebehu niekoľkých hodín presunúť krabicu so sadenicami a jednotlivými kvetináčmi na presklený balkón.

    Starostlivosť o baklažán Maratónsky bežec je jednoduchý. Je potrebné vodu raz týždenne zalievať, je tiež potrebné pravidelne odstraňovať burinu a uvoľňovať pôdu. Ak zistíte, že existujú príznaky nedostatku výživy, musíte kŕmiť rastliny minerálnymi hnojivami. Zber sa vykonáva ako dozrieva ovocie. To sa zvyčajne deje v treťom alebo štvrtom mesiaci vývoja tejto záhradnej kultúry.

    Baklažán "Valentine f1" patrí do kategórie skorých zrelých hybridov a etabloval sa v pestovaní zeleniny v strednej zóne našej krajiny. V tomto článku môžete zistiť, kde je lepšie pestovať túto odrodu a ako sa starať o sadenice.

    Choroby a škodcovia

    Väčšina záhradkárov v pestovaní plodín baklažánu Marathon bežec čelia rôznym hmyzom a škodcom.

    Takíto škodcovia môžu úplne zničiť pestovanú plodinu:

    • Lilky môžu trpieť vošky, roztoče a slimáky. Odporúčame Vám univerzálny liek "Strela", ktorý vám umožní vyrovnať sa s rôznymi hmyzími škodcami. Lilek škodcovia pri striekaní s týmto liekom rýchlo zmizne.
    • Môžete tiež použiť Carbophos proti vošky a roztoče, ktoré sú efektívne a ľahko sa používajú. Z slimákov, opelenie suchej výsadby horčica alebo čierne korenie pomáha. Taktiež sa odporúča pravidelne uvoľňovať pôdu v horúcom počasí, čo umožní vyrovnať sa so slimákmi.
    • V niektorých prípadoch môžu problémy s pestovaním baklažánu dodávať chrobák zemiakový. Odporúčame, aby ste používali manuálne mechanické čistenie lariev a dospelého hmyzu a postriekajte plantáže roztokom Phytoferm. Ako preventívne opatrenie proti medveďovi odporúčame, aby ste prestali používať čerstvý hnoj a humus.

    Na fotografii je zobrazený marathoner baklažánu.

    video

    Video ukazuje tvorbu baklažánu.

    Baklažán, pestovanie a starostlivosť v skleníku, pre niektoré ťažké práce, bude aj naďalej obľúbené u našich tabuliek. Okrem vynikajúcej chuti majú tiež množstvo liečivých vlastností. Ich pravidelné používanie pomáha znižovať hladinu cholesterolu, predchádzať ateroskleróze, čistiť pečeň, odstraňovať soli, karcinogény a rádionuklidy z tela.

    http://prodachnika.com/ovoshi/baklazhany/marafonets.html

    Baklažán Odroda: Marathon Runner


    Zahrnuté v Štátnom registri Ruskej federácie pre pestovanie v otvorenom teréne a pod filmovými prístreškami v LPH. Skoršie zrelé. Rastlina je polorozpadlá, vysoká. Stonka s antokyanínovým sfarbením strednej intenzity, pubescencia s nízkou intenzitou.

    List je stredne veľký, zelený, vrubový. Plod je valcový, dlhý, mierne zakrivený, tmavo fialový, vysoký lesk, stredný priemer. Hroty na šálke sú zriedkavé. Telo je belavé, bez horkosti. Hmotnosť ovocia 400-600 g. Chuť je dobrá. Výťažok obchodovateľných výrobkov pod krytom fólie je 5,4 až 5,7 kg / m2.

    http://supersadovod.ru/sorta/sorta-baklazhana/sort-baklazhana-marafonets/

    Letné fórum: chata, záhrada, záhrada, kvety.

    Letné fórum: o chate, o kvetoch, o Vašom dvore

    Baklažán. Časť 2

    • Prejsť na stránku:

    Out of life Správy: 9103 Registrovaní: 04.4.2009, 13:23 Miesto: Lipetsk Poďakoval: 6824 krát Poďakoval: 2278 krát

    stav: offline

    Re: baklažán. Časť 2

    Správa z Esme »06/16/2012, 23:25

    Správy: 12804 Registrovaných: 5. 10. 2010, 17:48 Miesto: Moskva Ďakujeme za: 2289 krát Poďakoval: 4844 krát

    stav: offline

    Re: baklažán. Časť 2

    Správa od Cathy2 »06/16/2012, 11:48

    Správy: 15789 Registrovaní: 30.04.2009, 19:43 Miesto: Moskva Ďakujeme za: 7822 krát Poďakoval: 11091 krát

    stav: offline

    Re: baklažán. Časť 2

    Správa od Aniny ”06/17/2012, 08:07

    Moderátor Správy: 14170 Registrovaný: 11.1.2011, 13:20 Lekcia: Mám rád život Miesto: Nizhnevartovsk, Khanty-Mansi Autonomous Okrug, 9. máj Ďakujeme za: 5 748 krát Ďakujeme: 9794 krát

    stav: offline

    Re: baklažán. Časť 2

    Správa od Kim “06/18/2012, 3:18

    Chytiť, dať radosť a spôsobiť dobré!

    Správy: 1952 Registrovaní: 27.3.2010, 21:37 Miesto: Karaganda-Tambov-Kansk-Am.obl-Ryazan Poďakoval (a): 387 krát Poďakoval: 695 krát

    stav: offline

    Re: baklažán. Časť 2

    Správa z Viedne 18.06.2012, 05:49

    Out of life Správy: 9103 Registrovaní: 04.4.2009, 13:23 Miesto: Lipetsk Poďakoval: 6824 krát Poďakoval: 2278 krát

    stav: offline

    Re: baklažán. Časť 2

    Správa z Esme »06/18/2012, 09:46

    Správy: 390 Registrovaných: 11. februára 2010, 21:52 Miesto: Abakan, dr. 22.11. Vďaka (a): 389 krát Poďakoval: 188 krát

    stav: offline

    Re: baklažán. Časť 2

    Posolstvo zo Svetlého Leto ”18.6.2012, 19:06

    Správy: 12804 Registrovaných: 5. 10. 2010, 17:48 Miesto: Moskva Ďakujeme za: 2289 krát Poďakoval: 4844 krát

    stav: offline

    Re: baklažán. Časť 2

    Správa od Cathy2 »06/18/2012, 20:03

    -Nemôžete jesť prezreté baklažány - majú veľa solanínu. Takéto baklažány spôsobili halucinácie a násilie medzi ľuďmi v stredovekej Európe.
    -U mladých baklažánov je solanín malý a vek plodu je určený stavom stonky a šupky. V čerstvom baklažáne, stonka je tiež čerstvé a zelené, nie sú tam žiadne hnedé škvrny na šupke, nie je klzká, ale tiež nie je pokrčený a nie je suchý. Mimochodom, v baklažánoch bielej farby prakticky nie je žiadny solanín a ich chuť je veľmi jemná a príjemná.
    http://nejdanchik.ru/vkusnye-i-poleznye. hanov.html

    pri vyprážaní absorbujú príliš veľa oleja, a preto sa ukáže, že konečný výrobok je príliš tučný. Tento nedostatok sa dá ľahko napraviť, stačí, ak si nakrájame baklažány na 10 minút do studenej vody pred vyprážaním, zatiaľ čo je najlepšie ich rozrezať na plátky. takže nemusíte nutne dávať soľ.
    Ale z nadmerného obsahu hovädzieho mäsa: držať baklažán na chvíľu v 3% roztoku soli. Soľná voda pomôže odstrániť z ovocia značné množstvo hovädzieho mäsa.
    Všeobecne platí, že na východe sa baklažány konzumujú surové, ale Európania ich radšej pečia, pečú a dusia.

    Správy: 390 Registrovaných: 11. februára 2010, 21:52 Miesto: Abakan, dr. 22.11. Vďaka (a): 389 krát Poďakoval: 188 krát

    stav: offline

    Re: baklažán. Časť 2

    Správa od Svetlani ”19.06.2012, 02:08

    [quote = "Katie2"]
    -Nemôžete jesť prezreté baklažány - majú veľa solanínu. Takéto baklažány spôsobili halucinácie a násilie medzi ľuďmi v stredovekej Európe.


    Už som sľúbil, že budem jesť. Teraz by to nepreháňalo.

    http://forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=6270

    Baklažán: opis a charakteristika 53 populárnych a neobvyklých odrôd pre otvorené terény a skleníky (foto Video) + Recenzie

    Začiatočník alebo skúsený záhradník by si mal byť vedomý toho, čo je v súčasnosti najobľúbenejšie, vysoko výnosné odrody baklažánu. Uvádzame ich zoznam a popis každého poddruhu. Voľba je skvelá, ale určite sa môže rozhodnúť každý. To možno urobiť, vzhľadom na čas dozrievania zeleniny, nezabudnite vziať do úvahy miesto, kde sa baklažán bude zasiata (otvorená pôda alebo skleník).

    Obsah tohto článku

    Z histórie vzniku baklažánu

    Vlasť zeleniny je juhovýchodná Ázia, špecifická tropická India a Barma. Tam bola rastlina pozorovaná ako divoká. To je veril, že baklažán na kultúrne rastliny pripísané v prvom tisícročí pred naším letopočtom.

    Starí Gréci boli presvedčení, že táto zelenina môže človeka zblázniť, a preto sa nazýva baklažán "jablko besnoty". Z tohto dôvodu závod prišiel do európskych krajín oveľa neskôr.

    Spočiatku sa baklažány používali na dekoratívne účely, pretože plody sú rôznych tvarov, farieb, brilantných

    Po obdržaní informácií, že Indiáni jedia zeleninu, začali ich oslavovať v Južnej Amerike. Rusi prevzali skúsenosti z pestovania baklažánov z belochov a obyvateľov Strednej Ázie, to sa stalo v XVIII storočí. V južnej časti krajiny začali rásť odrody ako Odessa Early a Bulgarian Semidlinny.

    Prvý poddruh bol zasiaty na konci druhého mesiaca zimy a druhý v dvadsiatom februári. Úroda bola vykonaná pre odrody Odessa koncom júna, začiatkom júla. Pre iného - začiatkom augusta.

    Botanické vlastnosti zeleniny

    Baklažán patrí do čeľade.

    V Rusku sa rastlina každoročne pestuje.

    http://krrot.net/opisanie-sortov-baklagan/

    Publikácie Trvalých Kvetín