Ovocný

Najlepšie odrody baklažánu: záhradkárov recenzia, regionálne odporúčania

Ako pochopiť, aký druh baklažánu je lepšie zasadiť na ich letnú chatu? Ak si chcete prečítať referenčné knihy, opýtajte sa v záhradnom obchode alebo na letných záhradkárskych kolegoch... Ale stále nebude existovať žiadna univerzálna odroda. A to všetko preto, že niektoré odrody baklažánu sú vhodnejšie pre severné regióny, zatiaľ čo iné - pre južné, niektoré by mali byť pestované v otvorenom teréne, iné - v skleníku, podľa chuti, farby, výnosu - všade tam budú rozdiely. Preto najprv odporúčame prečítať si článok „Odrody baklažánu pre skleníky a otvorenú pôdu“. Poskytuje stručný opis odrôd s fotografiami a popismi. Na tejto stránke by sme chceli zozbierať spätnú väzbu od letných obyvateľov o tom, ktoré odrody baklažánu boli pre nich najlepšie v predchádzajúcich rokoch. Na konci článku poskytneme aj regionálne odporúčania Štátneho registra pre odrody tejto kultúry.

Recenzie letných obyvateľov

Skúsení záhradníci najmä chvály Valentine F1 odrôd, Diamond, Avatar, Epic, krém. Medzi plodinami s názvom odrody Šarapova, prasiatko, Epic, Bibo, Galine.

Niektoré citácie z fóra:

Odrody baklažánu pre Sibír, Ural, Strednú kapelu, Moskovskú oblasť, Severozápad

Regionálne odporúčania pre kultúru "Baklažán" sú uvedené v stĺpci "Región prijímania" v tabuľke na tejto stránke: http://reestr.gossort.com/reg/main/7. Niektoré odrody sú schválené na použitie vo všetkých regiónoch - sú označené hviezdičkami. Niektoré odrody sú však označené špecifickým číslom, ktoré označuje oblasť, kde sú najlepšie vysadené. Tieto informácie sú zhrnuté v tomto zozname:

Sibír: odrody "Almaz", "Bataysky", "Faith", "Dialóg".

Ural: odrody "Diamond", "Faith".

Stredná oblasť Stredný región (Moskovská oblasť, Bryansk, Vladimir, Ivanovo, Kaluga, Ryazan, Smolensk, Tula): odrody "Alenka", "Almalik F1", "Bajkal F1", "Balagur", "Bard F1", "Baron F1", "Hippopotamus F1", "Bernard F1", "Bonus F1", "Boyarin F1", "Bumbo", "Vakula", "Goliath F1", "Urban F1", "Dolphin", "Vzducholoď", "Dobar F1" "," Don Quijote "," Giselle F1 "," Hind "," Jóga "," Karataya F1 "," Kashalot "," Kirovsky "," Cotillion F1 "," Lolita F1 "," Mariam F1 "," Mirval F1 "," Nadia F1 "," Orion F1 "," Polundra "," Fluff "," Prasiatko "," Pink Flamingo "," Romantický "," Samar F1 ", „Sancho Panza“, „Northern Blues F1“, „Scorpio F1“, „Solomon“, „Tezka“, „Torpeda“, „Filimon“, „Luskáčik F1“, „Jnachar F1“.

Moskovská oblasť: pozri strednú kapelu

Severozápad (Vologda, Kaliningrad, Kostroma, Leningrad, Novgorod, Pskov, Tver, región Jaroslavľ): odrody „Alenka“, „Almalik F1“, „Bajkal F1“, „Balagur“, „Bard F1“, „Barón F1“, "Bataysky", "Bernard F1", "Bonus F1", "Boyarin F1", "Bumbo", "Vakula", "Goliath F1", "Mesto F1", "Dolphin", "Vzducholoď", "Dobar F1", "Don Quijote", "Indus", "Joga", "Karataya F1", "Kashalot", "Kirovsky", "Cotillion F1", "Mariam F1", "Mirval F1", "Nadia F1", "Orion F1 "," Polundra "," Dole "," Prasiatko "," Pink Flamingo "," Romantický "," Samar F1 "," Sancho Panza "," Severn th blues F1 ”,“ Solomon ”,“ Tezka ”,“ Torpedo ”,“ Philemon ”,“ Jnachar F1 ”.

http://babudacha.ru/2017/01/24/luchshie-sorta-baklazhanov-otzyvy-dachnikov-regionalnye-rekomendacii/

Lilek Philemon

Prečítajte si tiež

Philemon - stredne skorý baklažán, s vysokým výnosom

Prináša dobrú úrodu 115-125 dní.

  • Krov je pomerne veľký, rozľahlý.
  • Výška je 150-200 cm.
  • Tvar sa podobá hruške.
  • Farba zrelého baklažánu môže dosiahnuť tmavo fialovú, s lesklým leskom.
  • Dĺžka je 17-20 cm a hmotnosť je 500-1000 g.

Buničina baklažánu je biela a jemná, šťavnatá, bez dutín a horkej chuti. Môže sa pestovať ako v nevykurovaných jarných skleníkoch, tak aj v zime. Má pomerne stabilnú plodnosť, dokonale si zachováva svoje vlastnosti počas prepravy.

http://probaklajan.ru/sorta-baklazhan/100-baklazhan-filimon.html

Recenzia baklažánu Filimon

Zverejnil Olga · Uverejnené 08/07/2018 · Aktualizované 7. augusta 2018

Po mnoho rokov som pestoval baklažán v záhrade. Mnoho rúk a hybridov prešlo mojimi rukami, medzi nimi aj odroda Philemon poľnohospodárskej firmy Manul. Budem hovoriť o tomto zariadení nižšie.

Odroda Filimon patrí medzi stredne skoré odrody, ktoré začínajú dávať úrodu 120 dní po klíčení. Odporúča sa na pestovanie v skleníkoch a skleníkoch, takže ma to zaujímalo.

„Malé modré“ vysádzam do skleníka zo svetlého filmu, jediný spôsob, ako sa mi podarí zachrániť rastliny pred inváziou chrobákov z Colorada. V otvorenom poli škodcovia vyčistili kríky baklažánu napriek pravidelnému zberu lariev a dospelých.

V prvom marcovom týždni som zasadil baklažán na sadenice. Nespracoval som semená vopred, len som ho ponoril do mierne vlhkej pôdy do hĺbky 5 mm. Pôda bola pripravená zmiešaním humusu humus (zem z dubov), rašeliny a mastného humusu v rovnakých častiach. Lilky boli okamžite vysadené na liter vedre z majonézy, pretože si myslím, že vydržia pick-up zle.

Výhonky sa objavili priateľsky 6. deň, ktorý bol veľmi potešený, pretože je tu smutný zážitok z dlhého čakania na klíčenie baklažánu.

Starala sa o sadenice štandardným spôsobom: pravidelne na ňu naliala teplú vodu, za predpokladu, že rastliny mali jasné svetlo. Vo veku 25 dní kŕmila mladé baklažány slabým roztokom kuracieho hnoja (1 až 20).

V skleníku, sadenice začali vydržať na konci apríla, niesť ich do domu pred nočným mrazom.

V polovici mája som vysadil baklažán do zeme, už s púčikmi, podľa schémy 60 x 60 cm. Pôda pod kríkmi bola mulčovaná slamou. Verím, že mulč má priaznivý vplyv na vývoj koreňového systému.

Zalievanie môj kvapkanie, otočil to dvakrát týždenne, keď pôda pod mulčovanie sa stal trochu mokrý.

Nevykonávala obväzy, pretože na jeseň natankovala zem v skleníku s hnusom kravy (7 kg na 1 meter štvorcový) a popolom (250 g na štvorcový). Až v čase masového kvitnutia sprejovala kríky a kvety „vaječníkom“, pretože bola veterná a nepozorovala včely v skleníku.

Lilek rástol mocný a šíril sa. Ich výška dosiahla meter. Musel som dať kolíky a zviazať kríky, inak by spadli pod váhu ovocia.

Plody tejto odrody baklažánu sú atraktívne navonok - veľké, čierno-čierne, správny tvar "hruškovitého tvaru". Zrelé baklažány majú lesklý lesk, ich hmotnosť sa pohybovala od 400 do 800 g. Z každého kríka počas obdobia plodenia som si vzal 10 až 17 plodov.

Prvé baklažány sme vyskúšali už v júni a posledné na konci septembra. Chuť ovocia je jemná, používa sa na vyprážanie a konzervovanie na zimu.

Počas celého obdobia pestovania nezaznamenali príznaky choroby na rastlinách. Špeciálne sa netvorili, kríky boli svieže, ale nezosilnené.

Páčila sa mi táto odroda, ako plodná a nenáročná, budem pokračovať v pestovaní.

http://zakustom.ru/baklazhan-filimon.html

Pozrite sa, ako rastú Philemon a Robin Hood!

To znamená, že baklažán by mal byť zahrnutý do stravy starších ľudí, ako aj tých, ktorí sú ohrození aterosklerózou, nadváhou a chorobami gastrointestinálneho traktu. Dôležitá je aj skutočnosť, že baklažány si zachovávajú svoje chuťové a liečivé vlastnosti nielen v čerstvo pripravenej forme, ale aj v konzervách.

Bohužiaľ, na niektorých miestach záhradníci odmietli pestovať baklažán v otvorenom poli, citujúc vrtošivosť termofilnej kultúry a nájazdy bradavičnatého zemiaka, ktorý, ako sa uvádza v televíznej reklame, „nenecháva žiadnu šancu“ na dobrú úrodu. Je dôležité chrániť sadené sadenice a mladé rastliny pred touto nenásytnou chorobou pravidelnou kontrolou výsadby a zničením kladenia vajec, dospelých chrobákov a ich lariev.

Samozrejme, pod kryty filmu, baklažán cíti viac chránený

škandalózne z útokov pruhovaných lupičov. Ako je to možné, je vhodný na kultiváciu v týchto podmienkach ako baklažán Robin Hood.

Kompaktné, nízke kríky (40 cm) s plodmi klasickej formy s hmotnosťou 200-250 g potešia srdce priateľskou úrodou v čase, keď ostatné odrody len viažu ovocie.

Ale stredne skorá odroda baklažánu s jasným názvom Philemon nemôže byť skrytá pod filmom. Určený na pestovanie v skleníkoch, Philemon rastie do 150-200 cm, plody tohto obra sú podobne ako eliptická rastlina, tmavo fialová, s hmotnosťou 500-1000 gramov.

Pestujem túto veľkú rastlinu v otvorenom poli a uistil som sa, že v takýchto podmienkach je možné získať značnú úrodu (ak nám to nedovolí len počasie): ovocie s hmotnosťou 400 - 500 g budú garantované. A oddelené „sudy“ v septembri, keď sa zbierali, ťahali 800 alebo dokonca 1100 gramov. Pre otvorenú pôdu nie je vôbec zlé. Najdôležitejšie je nájsť slnečné, dobre vyhrievané miesto s ľahkou piesočnatou alebo hlinitou pôdou na pozemku. Najlepší predchodcovia v tomto prípade sú cibuľa, mrkva, tekvice, fazuľa.

Stubby Robin Hood je zasadený v otvorenom teréne s sadenicami vo veku 40-45 dní a silný Philemon - 60-65-dňový sadenice v optimálnom čase pre náš región. V prospech mladých rastlín dochádza k rovnomernému zvlhčovaniu koreňovej vrstvy, pravidelnému uvoľňovaniu a zalievaniu, aby sa vytvorili ďalšie korene, hnojenie minerálnymi hnojivami (2-3 krát počas vegetačného obdobia). Spoločne (plus taký dôležitý faktor ako stabilné teplé počasie) a značná horlivosť letného rezidenta majú za následok plnohodnotnú úrodu.

Na fotografii, plody obvyklých odrôd baklažánu a baklažánu odrôd Filimon.

http://old.vdvsn.ru/papers/dachnaya/2005/11/28/41941/

Najlepšie odrody a hybridy baklažánu

Okrem tradičných odrôd s modro-čiernym ovocím sú v súčasnosti odrody s najrozmanitejšou farbou kože - biela, ružová a dokonca pruhovaná. Moderné odrody baklažánu majú tiež niekoľko výhod: vysokú chuť, plasticitu, vysoký výnos, odolnosť voči chorobám a škodcom. V poľnohospodárskej firme „Manul“ je výber baklažánu zameraný na vytvorenie vysoko výnosných foriem pre jarné skleníky, otvorené terény, zimné skleníky, ktoré začínajú plodiť skôr a majú vysokú schopnosť prispôsobiť sa podmienkam pestovania. Baklažán sa odlišuje od „Manul“ chutnou bielou alebo belavou dužinou, nedostatkom horkosti v ňom, tenkou kožou, zriedkavými hrotmi alebo ich neprítomnosťou, nedostatočnosťou semien a dlhodobo si zachovávajú svoju kvalitu.

Zakryté skleníky a filmové prístrešky

Robin Good

Ovocie, veľmi skoro, vstupuje do fruktifikácie 90-100 dní z výhonkov. Krík je krátky, rozľahlý, vysoký 70-100 cm, plody v tvare hrušky, lila, s hmotnosťou 200-300 g. Hustota výsadby - 5 rastlín / sq. m. Zvláštnosťou odrody je tvorba ovocia za akýchkoľvek podmienok.

Stredne veľké pre nevykurované filmové skleníky

žolík

Nový typ baklažánu - zápästia. V štetci tvorí až 3-7 ovocia! Skoršie zrelé, vstupuje do fruktifikácie 85-100th deň z výhonkov. Bush srednerosly, vysoký 80-130 cm, ovocie je elipsoidné, jasne purpurové, s hmotnosťou 50-130 g, bez hrotu, s tenkou kožou. Odolný voči poklesom kvetov, vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby 5 rastlín / sq.

ROMANTIC

Poddajný, skorý zrelý; vstupuje do fruktifikácie na 120. deň z výhonkov. Krov je stredne veľký, rozprestiera sa 120-170 cm vysoký, plody sú podlhovasté a oválneho tvaru s hmotnosťou 180-280 g, krásnej fialovej farby s bielym mäsom. Trieda sa vyznačuje stabilnou produktivitou, vysokou chuťou ovocia. Hustota výsadby 3 rastliny / m2. Rastliny sa tvoria v 2 stonkách s podväzkom.

Ovocie, sredneranny, vstupuje do fruktifikácie 120-130 dní od výhonkov. Krov je stredne vysoký, vzácny, vysoký 80-150 cm, ovocie má guľatý tvar, svetlo purpurovú, hustú, s hmotnosťou 600-700 g. Dužina je biela, hustá, veľmi chutná. Výkyvy sú zriedkavé. Hustota výsadby - 3-4 rastliny / sq. m.

Vakula

Poddajný, skorý zrelý; vstupuje do fruktifikácie po dobu 95 - 110 dní od výhonkov. Bush srednerosly, 120 cm vysoký Ovocie sú elipsoidné, husté, fialové, s hmotnosťou 450-100 g. Dužina je biela, chutná. Žiadne hroty. Líši sa v skorej a priateľskej formácii plodiny, udržuje veľké zaťaženie plodov. Odolný voči poklesom kvetov, vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby 3-5 rastlín / m2. Vyžaduje tvarovanie a podväzky.

Plodné, stredne zrelé, začínajú plodiť 110-115 dní od výhonkov. Krík je mohutný, rozľahlý, 150 cm vysoký, plody sú veľké, pretiahnuté hruškovité, fialové, s hmotnosťou 500-700 g, zlé semeno. Hustota výsadby - 3 rastliny / sq. m. Vyznačuje sa intenzívnou tvorbou ovocia a trvalo vysokým výťažkom.

PINK FLAMINGO

Ovocie, skoré zrelé, vstupuje do fruktifikácie 110-120 dní od výhonkov. Krík je mohutný, rozľahlý, 80-150 cm vysoký, plody sú dlhé, úzke, valcovité, mierne zakrivené, s hmotnosťou 250-450 g, nafialovo bielej chutnej dužiny, slabo nasadené. Žiadne hroty. Plody sú usporiadané do zväzkov, každý po 2-6 kusoch. Odroda má priateľskú a dlhodobú tvorbu ovocia, nevyžaduje veľké náklady na starostlivosť.

SANCHO PANSA

Ovocie, sredneranny, vstupuje do fruktifikácie 120-130 dní od výhonkov. Krov je stredne vysoký, vzácny, vysoký 80-150 cm, ovocie je guľaté, husto fialové, husté, s hmotnosťou 600-700 g, s vysokou chutnosťou. Výkyvy sú zriedkavé. Hustota výsadby - 3-4 rastliny / sq. m) Odroda je mierne ovplyvnená roztočmi.

Ovocie, sredneranny, vstupuje do fruktifikácie 120-130 dní od výhonkov. Krov je stredne veľký, rozprestiera sa vo výške 80-140 cm, plody sú oválneho tvaru, veľmi husté, s hmotnosťou 500-900 g, fialovo-fialové, s bielou dužinou, výbornou chuťou. Výkyvy sú zriedkavé. Hustota výsadby - 3-4 rastliny / m2. Odroda toleruje nepriaznivé podmienky.

TORPEDO

Plodné, sredneranny, vstupuje do fruktifikácie 130-140 dní od výhonkov. Krov je stredne hrubý, vzácny, 130-170 cm vysoký, plody sú rovnomerné, valcovité, fialovo fialové, s hmotnosťou 150-200 g, holé, s tenkou kožou, slabo osiate. Dužina je jemná, chutná, nazelenalá. Hustota výsadby - 3 rastliny / sq. m. Vyznačuje sa intenzívnou tvorbou ovocia a nízkym vylievaním kvetov.

Silný stredne zrelý pre vyhrievané skleníky

(* - poskytujú vysoký výťažok v nevykurovaných skleníkoch).

F1 BARD

Výťažok, stredne skorý; vstúpi do fruktifikácie na 120-135. deň z výhonkov. Krík je mohutný, rozľahlý, husto listnatý, vysoký 180-300 cm, plody sú valcovitého tvaru, veľmi husté, ťažké, s hmotnosťou do 800-900 g, fialové. Dužina je nazelenalá, bez horkosti, veľmi chutná. Výkyvy sú zriedkavé. Odolný voči vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby 2,5-3 rastliny / sq.

F1 GOLIAF

Výťažok, stredne skorý; vstúpi do fruktifikácie 118-125 deň od výhonkov. Krík je mohutný, husto listnatý, vysoký 170-250 cm, plody sú veľmi veľké, hruškovitého tvaru s hustou dužinou, tmavo fialovou, s hmotnosťou 650-1100 g. Dužina je nazelenalá, hustá, dobrá chuť. Výkyvy sú zriedkavé. Odolný voči vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby 2-3 rastliny / sq. Vyžaduje tvarovanie v 2 výhonkoch a podväzkoch.

F1 MESTO

Výťažok, stredná sezóna; vstúpi do fruktifikácie na 120-135. deň z výhonkov. Krík je silný, husto listnatý, silný, vysoký 180-300 cm, plody sú valcovitého tvaru, veľké, ťažké, tmavo fialové, s hmotnosťou 400-500 g. Buničina je hustá, nazelenalá. Hybrid sa líši vysokou produktivitou, dlhou dobou fruktifikácie; ovocie vhodné na prepravu. Odolný voči vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby 2,5-3 rastliny / sq. Rastliny sa tvoria v 2 stonkách s podväzkom.

http://www.greeninfo.ru/vegetables/solanum_melongena.html/Article/_/aID/5037

Odrody baklažánu

Najlepšie príspevky

Ak chcete odosielať správy, vytvorte si účet alebo sa prihláste

Ak chcete zanechať komentár, musíte byť členom.

Vytvorte si účet

Zaregistrujte nový účet v našej komunite. Je to veľmi jednoduché!

Prihláste sa

Máte už účet? Prihláste sa do systému.

články

Paradajky: Hľadáte perfektné odrody
  • 1
  • 2
  • 3

Igor Pechurin, 3. decembra 2018

  • 68 komentárov
  • 10,796 zobrazení
  • Komentár Russi
  • St o 22:07
  • Weevil na jahody

    Zo Sweet, 12. novembra 2014

    • 3 pripomienky
    • 391 zobrazenie
    • Komentár Nik
    • Thu o 01:51
  • Malina v záhrade

    • 18 pripomienok
    • 1,895 zobrazení
    • Komentár Tan4ik
    • Pondelok o 21:42
  • Fotografie daylily na triedy

    Z paradajok, 19. júla 2014

    • 18 pripomienok
    • 904 zobrazení
    • Komentár od Felipendula
    • 27. február
  • Pestovanie ľalií - výsadba, starostlivosť, presádzanie

    • 13 pripomienok
    • 695 zobrazenie
    • Komentár ytanya
    • 24. február
  • Stručné odporúčania týkajúce sa pestovania paradajok
    • 1
    • 2

    Igor Pechurin, 3. decembra 2018

    • 28 komentárov
    • 4,636 zobrazení
    • Komentár Igora Pechurina
    • 12. február
  • Podmienky plodenia a akumulácie cukru odrôd malín

    • 0 komentárov
    • 463 zobrazenie
    • Autor Tomato
    • 28. január
  • Dve malinové plodiny za sezónu

    • 0 komentárov
    • 586 zobrazenie
    • Autor Tomato
    • 27. január
  • obraz

    správy

    Blog položky

    Dnešné narodeniny

    Nové oznámenie:

    • aktivita
    • hlavná
    • Diskusia
    • Záhradná časť
    • Baklažán, paprika, Physalis
    • Odrody baklažánu


    Stránka používa súbory cookie, ktoré vám umožňujú rozpoznať a získať informácie o vašich používateľských skúsenostiach. Ak navštívite stránky tejto stránky, súhlasíte s používaním a ukladaním súborov cookie v zariadení.http://www.tomat-pomidor.com/forums/topic/73-%D1%81%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0% BA% D0% BB% D0% B0% D0% B6% D0% B0% D0% BD% D0% BE% D0% B2 /? Page = 28

    Aký druh baklažánu je lepší? Preskúmanie stupňov pre otvorenú pôdu a skleník

    Zo zeleniny z čeľade nightshade, ktoré sú známe svojou vrtošivosťou, je baklažán najviac rozmarný. V strednom Rusku mu chýba teplo a svetlo zo slnka svojej rodnej Indie, takže v poslednom čase bol tento mdlý pohľadný muž vzácnym návštevníkom našich záhrad. Výber však nezostáva v platnosti, za posledných šesť rokov sa do štátneho registra zaviedlo asi tridsať nových odrôd a hybridov tejto pozoruhodnej kultúry. A koľko viac čaká na "oficiálnu registráciu"! Väčšina nových výrobkov má dobrý, stabilný výnos, vysokú kvalitu ovocia, mnohí sa vyznačujú ušľachtilejším "charakterom". Takže dnes sa pestovanie baklažánu môže angažovať nielen úctyhodných, ale aj začínajúcich záhradkárov.

    Aký druh baklažánu je lepší? Snažili sme sa odpovedať na túto otázku a pripravili sme prehľad najlepších odrôd baklažánu na otvorenom priestranstve a skleníku, fotografie, opisy, recenzie, odporúčania na pestovanie.

    SEMENÁ: ZÍSKAME BED

    Pred výsevom sadenice trávia spracovanie semien. Najznámejší spôsob: 20 minút uchovávaný v jednom percente roztoku draslíka s kyselinou mangánovou, potom po dôkladnom praní po dobu 12-24 hodín v roztoku stimulancií (krezacín, epín).

    Pôda zmes pre sadenice kúpiť alebo pripraviť na jeseň. Najlepšie nie je len pre baklažán, ale aj pre iné nočné lampičky bude toto: 1 časť zeminy (alebo kompostu), 2 časti humusu. Na vedro takejto zmesi pridajte dve poháre popola a 60 g superfosfátu.

    Pre sadenice baklažánov sú dobré hrnce 10 × 10 cm, ak sú semená varené s okrajom, potom zasiali tri kusy vedľa seba: ako vyklíčia - ponechajte najsilnejší výhonok.

    V čase klíčenia semien je optimálna teplota 22-24 stupňov Celzia. Akonáhle sa objavia výhonky, je znížená na 13-16 stupňov (prvých 5-6 dní), vytvára podmienky pre rozvoj koreňového systému. Potom udržujte vyššiu teplotu - až 28 stupňov. Každý deň po dobu desiatich minút sa film odstráni, potom sa zem nestane plesnivou.

    Vzniknuté výhonky sa uchovávajú na najjasnejšom mieste.

    Raz alebo dvakrát sa sadenice oplodnia drevným popolom. Na 1 hrniec ide pol polievkovej lyžičky. Hnojivo by nemalo spadnúť na rastliny.

    Budúce baklažány sú napojené raz za 3-5 dní. Navlhčite celú hlinenú miestnosť, ale uistite sa, že voda nestagnuje.

    Sadenice pripravené na výsadbu by mali byť asi 25 cm vysoké, majú 8 - 9 pravých listov a jednotlivých pukov. Je zasadená, keď hrozba mrazu prešla. Spravidla sa v zóne, kde nie je černozem, jedná sa o polovicu mája, ak sú domáce zvieratá vysadené v chránenom teréne a začiatkom júna, ak sa rastliny pestujú v otvorenom teréne s použitím filmových prístreškov.

    HANDLE OUT

    Baklažány rastú dobre po uhorky, hrach, fazuľa, fazuľa, kapusta a zelenina koreňového stola. Nie je možné umiestniť kultúru, kde solanaceous (zemiaky, paradajky, papriky, baklažány) "sat" v minulom roku. Miesto by malo byť dobre osvetlené a zohriate, chránené pred chladným vetrom.

    Pokiaľ ide o pôdu, najlepšie sú piesčité alebo hlinité. Ak je pôda ťažká, potom urobiť jeden vedro rašeliny a humusu na 1 m2 M (čerstvé hnoj sa pridáva na jeseň, a zhnité na jar). Uľahčiť pôdu pomocou veľkého riečneho piesku, brúsenia slamy alebo pilín. Baklažán je tiež citlivý na výživu fosfát-draslík počas vegetačného obdobia. Preto, na jar, pri príprave lôžok, je nutné uložiť 300 - 500 g popola na 1 meter štvorcový, alebo 50 - 100 g superfosfátu a draselnej soli.

    Pripravte sa na výsadbu dier. V každom dať hŕstku popola a humusu, v zápalke superfosfátu a močoviny, všetko dôkladne zmiešané s pôdou, rozliať každú studňu s teplou vodou a okamžite, v ešte teplo, rastliny rastlín.

    Baklažán nie je hromadiť a pri výsadbe sa neprehlbuje. To nie je len zmysel (rastliny netvoria ďalšie korene), ale je dokonca škodlivý, pretože stonka sa prehlbuje, čo spôsobuje, že koreňový krk hnije.

    Zalievanie dvakrát týždenne. Na meter štvorcový je 8-10 litrov teplej vody (asi 25 stupňov). Nepravidelné zalievanie spôsobuje, že púčiky odpadnú.

    Počas plodenia trávia tri kŕmenia. Prvá - za 10-15 dní po vysadení sadeníc na trvalé miesto. Je pripravený roztok minerálnych hnojív: 40-50 g superfosfátu, 10 g dusičnanu amónneho (alebo 30 g močoviny), 15 až 20 g draselnej soli na 10 litrov vody. Podruhé sa rastliny po 15 dňoch kŕmia organickou hmotou. Napríklad zápalka kuracieho hnoja sa chová vo vedre s vodou. Avšak akýkoľvek koncentrát organických hnojív bude robiť, dávky v tomto prípade sú uvedené na obale. Pri začatí plodenia je čas posledného oplodnenia. 10 až 10 litrov vody rozpustí 60 až 80 g močoviny a superfosfátu a 20 g chloridu draselného. To stačí na spracovanie 5 metrov štvorcových. Po každom kŕmení sa rastliny zavlažujú čistou vodou, aby sa zabránilo popáleniu z hnojív; napojená na zem tak, aby sa vlhký peľ nezmočil.

    Rastliny štipka 20-30 dní pred koncom rodenia. Tento postup je potrebný, aby nové plody neboli zviazané, ale dozrievali.

    Chcete schudnúť? Jedzte viac BAGGLES!

    Ako chutné sú delikatesy vyprážaného, ​​marinovaného a duseného baklažánu! Mimochodom, odborníci na výživu im radia ako prostriedok proti obezite. Sú úplne nekalorické, bohaté na vlákninu, ktorá, ako vieme, nie je prakticky stráviteľná a neabsorbovaná. Akonáhle v žalúdku, vláknina vytvára pocit sýtosti. "Predradník" je zároveň vynikajúcim sorbentom - ako špongia absorbuje škodlivé produkty vznikajúce počas metabolizmu. Stimuluje tiež črevnú peristaltiku a separáciu žlče. Lekári hovoria, že cholesterol, napríklad, na baklažán "diéta" ​​je lepšia ako pri použití špeciálnych liekov.

    Zelenina obsahuje málo vitamínov, ale draslík je bohatý (až 240 mg%). Draslík normalizuje činnosť srdca, s ktorým obézni ľudia majú tendenciu mať problémy.

    LEPŠIE EGGTER RÔZNE: PRESKÚMANIE

    diamant
    Odroda stredného dozrievania

    Pôvodca: Donetsk Zelenina tekvica Experimentálna stanica.

    KULTIVÁCIA: zahrnutá v Štátnom registri v roku 1983 v Strednej Čiernej Zemi, Severnom Kaukaze, Strednom Volze, Dolnom Volze, Uralu, Západnej Sibírskej oblasti a na Ďalekom východe, pre pestovanie v otvorenom teréne.

    HUSTOTA VYKLÁDKY: 5-6 rastlín na 1 m2

    • VÝŠKA BUSH: 0,45-0,56 m
    • TECHNICKÁ RÝCHLOSŤ: 108-149 dní po úplnom výstrele
    • HMOTNOSŤ OVOCIA: do 200 g
    • Výťažok: 2,1-7,5 kg / m2

    OPIS A SPÄTNÁ VOĽBA

    Diamond je tradičná, osvedčená odroda získaná na experimentálnej stanici Donetsk Vegetable Melon Experiment Station. Cíti sa dobre v otvorenom poli, skoro nie je chorý. Kvôli svojej vhodnosti pre mechanizovaný zber sa odroda pestuje na veľkých farmách.

    Trpasličí kríky, sotva nad pol metra, sa začnú rozvetvovať skoro a priateľsky. Preto je zber "zviazaný" čoskoro. Ovocie rastú 15-20 cm dlhé - takmer polovica kríka, takže dolné takmer ležia na zemi. Ale na šírku sú tenké (3-6 cm) - pravdepodobnejšie uhorky, ale nie baklažány!

    V technickej zrelosti je diamant tmavo purpurový, v biologickom je hnedohnedý. Dužina je nazelenalá, hustá, nie horká. Odroda je vhodná na konzervovanie a domácu kuchyňu.

    námorník
    Rozmanitosť skorého dozrievania

    ORIGINÁTOR: Spoločnosť SeDeK.

    KULTIVÁCIA: Zahrnuté v Štátnom registri v roku 2000 v Ruskej federácii pre záhradné parcely, záhrady a malé farmy na pestovanie v otvorenom teréne a pod filmovými prístreškami.

    HUSTOTA VYKLÁDKY: 5-6 rastlín na 1 m2

    • VÝŠKA BUSH: do 75 cm
    • TECHNICKÁ ŠPECIALITA: 104 dní po úplnom výstrele
    • HMOTNOSŤ OVOCIA: od 140 g
    • YIELD: do 5 kg / m2

    OPIS A SPÄTNÁ VOĽBA

    Matrosik dostal názov pre baklažán pre nezvyčajnú farbu: jeho zrelé plody sú zdobené jasnými bielymi a lila pruhmi. Na dosť veľkej, hruškovitej zelenine vyzerá takéto „tričko“ veľmi elegantne.

    Krík je tiež sympatický - je to nízka polovica kmeňa s veľkými hlinenými listami a veľmi charakteristickým kmeňom bez tradičnej fialovej farby (to sa tiež nazýva anthokyanínová farba). Dužina ovocia je biela, absolútne bez horkosti. Takéto baklažány nemusia byť nasiaknuté fyziologickým roztokom - technikou, na ktorú sa hostesky často uchýlia tak, že plátky nezmiznú a hotový pokrm nemá chuť horkej. Plody sú vhodné na sezónne použitie a na prípravu "kaviáru v zámorí".

    Matrosik je dobrá kultivácia z hľadiska kultivácie. Bola zaznamenaná jeho rezistencia voči závažným ochoreniam, najmä zvratným zvlneným. Aklimatizuje sa aj v podmienkach otvoreného terénu, v tomto prípade je však potrebné použiť dočasné filmové kryty.

    sneh
    Rozmanitosť skorého dozrievania

    BREAKER: Inštitút šľachtenia rastlín a pestovania semien zeleniny.

    KULTIVÁCIA: v roku 2000 zaradená do Štátneho registra Ruskej federácie pre záhradné parcely, usadlosť a malé farmy na pestovanie pod filmovými prístreškami.

    HUSTOTA VYKLÁDKY: 5 rastlín na 1 m2

    • VÝŠKA BUSH: 0,9-1,0 m
    • TECHNICKÁ ŠPECIALITA: 106 dní po úplnom výstrele
    • HMOTNOSŤ OVOCIA: 280-320 g
    • Výťažok: 4,9 - 5,8 kg / m2

    OPIS A SPÄTNÁ VOĽBA

    Tieto dlhé valcové tvary ovocia sú naozaj baklažány, nie cuketa! A ich snehovo biela koža je znakom odrody. Lesklý, tenký, delikátny (nemôže byť ani odrezaný), nepoškodzuje jemnú chuť hotových jedál.

    Puzdro je kompaktné, mierne sa rozprestiera. Jeho rast umožňuje rastliny usadiť sa v podmienkach, ktoré nie sú príliš objemné film skleník. Je cenné, že kalich nemá tŕne. Dužina týchto nádherných baklažánov je úplne bez horkosti a je veľmi chutná. Takže najvhodnejšie využitie Snezhny je príprava šalátov a výborných vyprážaných jedál.

    Philemon
    Odroda strednodobého dozrievania

    BREAKER: Manul chov a osiva spoločnosti.

    KULTIVÁCIA: vzdal sa štátnych skúšok. Odporúča sa pre zimné a jarné vyhrievané a nevykurované skleníky.

    HUSTOTA PRIJÍMANIA: 3-4 rastliny na 1 m2

    • VÝŠKA VÝŠKY: 1,5 m (v jarných skleníkoch), 2,0 m (v zimných skleníkoch).
    • TECHNICKÝ POVRCH: 115-125 dní po vzniku plných výhonkov.
    • HMOTNOSŤ OVOCIA: 500-1000 g.
    • YIELD: v sklenených skleníkoch do 16 kg / m2 M, vo filmových krytoch 7-14 kg / m2 M

    OPIS A SPÄTNÁ VOĽBA

    Kvôli obrovskej veľkosti tmavohnedého ovocia sa odroda Philemon nedá zamieňať s inou.

    Rastie "zázrak" na silnom vysokom kríku s hustým lístím. Baklažán s náležitou starostlivosťou porastie, veľmi ťažký. Majú široký stonok s sotva viditeľnými tŕňmi. Pulp belavý, hustý, bez akéhokoľvek náznaku horkosti.

    Filemon je obzvlášť dobrý vo vyprážanej forme, a to ako plátky a tenké kruhy sú chutné.

    vikár
    Rozmanitosť skorého dozrievania

    BREAKER: Inštitút šľachtenia rastlín a pestovania semien zeleniny.

    KULTIVÁCIA: v roku 1999 bola zaradená do Štátneho registra Ruskej federácie pre záhradné pozemky, usadlosť a súkromné ​​farmy na pestovanie pod filmovými prístreškami.

    HUSTOTA VYKLÁDKY: 5 rastlín na 1 m2

    • VÝŠKA BUSH: 0,7-1,0 m
    • TECHNICKÁ RÝCHLOSŤ: 114 dní po úplnom výstrele
    • Hmotnosť ovocia: 115-157 g
    • Výťažok: 2,7-4,8 kg / m2

    OPIS A SPÄTNÁ VOĽBA

    Relatívne nová domáca odroda, cenná skôr skorá maturácia a tolerancia na nízke teploty.

    Krík je rozľahlý, kompaktný (ako vysoký ako päťročné dieťa), a preto nepotrebuje priestranný skleník alebo skleník. Calyx baklažán s prakticky žiadne tŕne, čo značne zjednodušuje starostlivosť o rastliny. Plody sú stredne veľké svetlo purpurové "hrušky" s hustou, svetlo zelenou dužinou. Široké uplatnenie nájdu v domácej kuchyni vo forme rôznych šalátov a lahôdok.

    Sancho Panza
    Odroda strednodobého dozrievania

    BREAKER: Manul chov a osiva spoločnosti.

    KULTIVÁCIA: vzdal sa štátnych skúšok. Odporúča sa na pestovanie v jarných nevykurovaných a vyhrievaných skleníkoch; pestovanie v otvorenom teréne av zimných skleníkoch.

    HUSTOTA PRIJÍMANIA: 3 rastliny v sklenených skleníkoch, 5 závodov vo filmových prístreškoch na 1 m2

    • VÝŠKA BUSH: 0,8-1,5 m.
    • TECHNICKÁ ŠPECIALITA: 120-130 dní po vzniku plných výhonkov.
    • HMOTNOSŤ OVOCIA: 600 - 700 g.
    • YIELD: v sklenených skleníkoch 11-14 kg / m2 M, vo filmových krytoch 7-14 kg / m2 M

    OPIS A SPÄTNÁ VOĽBA

    Sancho Panza je veľký, okrúhly a rovnako spoľahlivý ako sluha slávneho hidalga. Dobré prispôsobenie sa nie najpriaznivejším rastovým podmienkam umožňuje, aby sa závod „usadil“ na otvorenom priestranstve pod filmom alebo dočasným útočiskom aj v moskovskej záhrade. Okrem toho, Sancho Panza je slabo ovplyvnený roztočmi.

    Bush srednerosly, vzácny - bez zbytočných vetiev a lístia. Rastlina je „naprogramovaná“ na získanie vysokých výnosov. Plody sú husté-fialové, s veľmi zriedkavými tŕňmi, priemer 14 cm, biela dužina, veľmi hustá, chutná, pripomínajúca chuť bielych húb, nestmavne pri vyprážaní, bez horkosti. Tieto baklažány sú dobré a dusené, vyprážané a nakladané.

    TABUĽKA: RASTLINNÉ ODRODY

    http://master-forum.ru/kakoj-sort-baklazhanov-luchshe-obzor-sortov-dlya-otkrytogo-grunta-i-teplitsy/

    O záhrade

    Baklažán "diamant": recenzie. Odrody baklažánu pre otvorenú pôdu. Baklažán pre skleníky (odrody) t

    Vlastnosti kultúry

    A ich vlastnosti Dnes, predaj je docela...

    „- tento hybrid sa vyznačuje pôvodnou farbou ovocia - sú fialové, s bielymi pozdĺžnymi pruhmi. Rastlina je stredná (50 - 60 cm), stredne zrelá. Tvar ovocia je hruškovitého tvaru (dĺžka 12 - 14 cm, priemer 6 - 10 cm), priemerná hmotnosť je 250 - 300 g. Buničina má priemernú hustotu, bez horkosti, výbornej chuti.

    Baklažán na otvorené zem

    „, („ Vyhľadávanie “) - stredne zrelé (125–128 dní), dôsledne plodná odroda. Hmotnosť plodu 150-210 g. Buničina bez horkosti. Odolný voči stolbur a mozaikovému vírusu mozaiky.

    „, („ Manul “) - stredne skoré (120–130 dní). Ovocie s hmotnosťou 180-280 cm, je možné spárovať. Líši sa v stabilnej produktivite.

    Odrody baklažánu podľa zrelosti

    (* - poskytujú vysoký výťažok v nevykurovaných skleníkoch).

    Poddajný, skorý zrelý; vstupuje do fruktifikácie po dobu 95 - 110 dní od výhonkov. Bush srednerosly, 120 cm vysoký Ovocie sú elipsoidné, husté, fialové, s hmotnosťou 450-100 g. Dužina je biela, chutná. Žiadne hroty. Líši sa v skorej a priateľskej formácii plodiny, udržuje veľké zaťaženie plodov. Odolný voči poklesom kvetov, vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby 3-5 rastlín / m2. Vyžaduje tvarovanie a podväzky.

    • Je lepšie použiť semená minuloročného zhromaždenia. Mali by sa zahrievať 4 hodiny pri teplote +25 ° C. Potom je dobré zvýšiť teplotu na +50 ° C na 40 minút. Teraz by mali byť semená namočené v manganistane draselnom 20 minút, potom opláchnuté vodou a vložené do roztoku biologických stimulancií. Môže to byť špeciálne drogy, aloe alebo múmia. Najrušnejším pestovateľom zeleniny sa odporúča, aby dodržiavali aspoň jedno pravidlo. Semená pred siatím musia byť aktivované. K tomu sa rozprestierajú na gázu, ktorá je navlhčená vodou a nechá sa 2-3 dni. Ďalší bod: môžete sa rozhodnúť pre otázku "kedy zasiať baklažán" po preskúmaní vlastností odrody. Posledné dozrievanie je možné zasiať vo februári.
    • Obyvatelia južných oblastí Ruska už dlho zvykli pestovať takú kultúru ako baklažán vo veľkých množstvách. "Diamond", ktorého recenzie sú vždy len dobré, sa stal skutočnou klasikou medzi záhradkármi. Ale to nie je jediná odroda: pulty sú dnes plné ponúk. Ktorý si vybrať? V prvom rade venujte pozornosť klimatickým vlastnostiam regiónu, v ktorom žijete. Odroda sa im musí prispôsobiť. V pobrežnom regióne bude ochotný niesť akýkoľvek druh ovocia, ale na Sibíri, nie každý závod bude prijatý. Dôležité sú aj podmienky pestovania rastlín. Sadenice môžu byť prispôsobené na otvorenú pôdu alebo skleník, ako aj na pestovanie na balkóne. Ale najčastejšie je výber Rusov baklažán "diamant". Odpovede letných obyvateľov zaručujú dobrý výsledok aj pri absencii špeciálnych zručností v pestovaní tejto kultúry.

    Baklažán: odrody pre Sibír

    Pestovanie v skleníkoch

    Dátumy výsadby

    Ošetrenie osiva

    pôda

    Pestovanie sadeníc

    Transplantácia do zeme

    Semená baklažánu, rovnako ako rastliny samotné, sú náročné na zloženie pôdy. Mal by byť ľahký, priedušný a dostatočne výživný. Je potrebné pridať kompost a hnoj, ako aj minerálne hnojivá: superfosfát, hnojivá na báze potaše, dusičnan amónny. V chudobnej krajine budú rastliny rásť veľmi pomaly. Baklažán je veľmi citlivý na ochorenie nazývané „čierna noha“. Pred výsevom musí byť pôda dezinfikovaná, zahriata na plech alebo na prevarenú vodu.

    Nie je to za nič, že kultúra, ktorú sme považovali za najväčšiu popularitu v teplých regiónoch - na Kaukaze av Ukrajine. Jedná sa o veľmi teplomilné a vrtošivé rastliny, ktoré sa vyvíjajú zle v chladnom podnebí a odmietajú niesť ovocie. Napriek tomu, baklažán "diamant" získal takmer univerzálnu lásku. Recenzia zdôrazňuje, že samotná rastlina je veľmi kompaktná, takže malý skleník alebo dokonca presklený balkón je vhodný na pestovanie. Okrem toho, Bush nevyžaduje štipku, on sám nie je naklonený nechať prebytočné výhonky.

    Najlepšie odrody a hybridy baklažánu

    Zakryté skleníky a filmové prístrešky

    Barón

    Stredne veľké pre nevykurované filmové skleníky

    Philemon

    Poddajný, skorý zrelý; vstúpi do fruktifikácie 100-120th deň z výhonkov. Bush je silný, 150 cm vysoký (jarné skleníky) - 250 cm (zimné skleníky). Plody sú veľké, hladké, oválne-hruškovité, tmavo fialové, s hmotnosťou 650-1100 g. Dužina je zeleno-biela, hustá, chutná. Besshipy. Odolný voči vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby 2-3 rastliny / sq. Vyžaduje tvarovanie v 2 výhonkoch a podväzkoch.

    Výťažok, stredne skorý; vstúpi do fruktifikácie na 120-135. deň z výhonkov. Krík je mohutný, rozľahlý, husto listnatý, vysoký 180-300 cm, plody sú valcovitého tvaru, veľmi husté, ťažké, s hmotnosťou do 800-900 g, fialové. Dužina je nazelenalá, bez horkosti, veľmi chutná. Výkyvy sú zriedkavé. Odolný voči vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby 2,5-3 rastliny / m2.

    Semená baklažánu by mali byť zasiate do jednotlivých kvetináčov. Keďže rastliny netolerujú transplantáciu, je to dobrý spôsob, ako sa vyhnúť poraneniam koreňov. Odborníci v každom hrnci odporúčajú, aby 3 semená, a po klíčenie, vyberte najsilnejší útek. Zvyšok by mal byť odstránený. Ak máte v pláne urobiť vyzdvihnutie, môžete spočiatku zasiať semená v spoločnej krabici, a potom ich distribuovať do samostatných nádob. Môžu to byť obyčajné plastové kelímky alebo špeciálne hrnce so zatiahnuteľným dnom.

    Ale to nie je všetko. Začiatočníci záhradníci a záhradníci by mali vedieť, aké ťažké môže byť pestovanie sadeníc baklažánu. On je extrémne vyberavý na teplotné podmienky a osvetlenie, a je tiež veľmi bojí prievanu. Je potrebné vytvoriť prakticky skleníkové podmienky, aby sa mohli pestovať silné kríky, pripravené na plodenie. Mnohí ľudia uprednostňujú kúpu hotových sadeníc zo škôlky, namiesto toho, aby ju pestovali sami. V skutočnosti to nie je vždy dobrá voľba. Rastliny zo skleníkov sú často infikované voškami a inými chorobami. Sú zle prispôsobené podmienkam otvoreného terénu, pretože sadenice neboli vytvrdené.

    Ale keď sa pestuje v otvorenom poli, výber je výrazne zúžený, pretože len na začiatku a na začiatku

    „- hybridná výška priemernej zrelosti 70–80 cm. Sadenice sa vysievajú koncom februára a na konci mája sa sadenice vysádzajú v skleníku. Plody sú valcovitého tvaru (dĺžka 16–22 cm, priemer 6–8 cm), tmavo fialové, lesklé, veľké - 300–350 g. Buničina je stredne hustá, žlto-biela, bez horkosti. Výnos jedného závodu je 2,8 - 3,1 kg.

    „- stredne veľké plodové ovocie s vysokým výnosom. Buničina bez horkosti. Farba v technickej zrelosti je modro-fialová, v biologicky hnedo-hnedej farbe. Dobre udržiavané.

    „, („ Manul “) - stredne skoro (115-125 dní). Pristátie hustota - 3 rastliny / sq. m. Plody s hmotnosťou 500-1000 g, veľmi chutné. Výkyvy sú zriedkavé.

    „, („ SeDek “) - skoré dozrievanie (95–105 dní), plodné. Štandardné zariadenie. Plody sú rovné 180 - 200 g bez horkosti. Väzby ovocia za nepriaznivých podmienok.

    F1 GOLIAF

    V krajine by sa malo nájsť najviac vznešené a slnečné miesto, je žiaduce, aby na ňom a rástla solanaceous. Aj keď je pôda veľmi dobrá, musí sa k nej pridať piesok a humus, aby bol ľahší a výživnejší. Po dobu dvoch hodín treba sadenice dobre zavlažovať a potom dať do pripravenej brázdy vertikálne a pokryť zeminou. Vzdialenosť medzi puzdrom by mala byť najmenej 40 cm. V tomto prípade je lepšie pristátie večer. To umožní rastlinám usadiť sa normálne. Niekoľko dní je lepšie zabezpečiť ochranu pred priamym slnečným svetlom.

    Ďalšou nevýhodou je samotný prenos. Baklažán nesie to veľmi ťažké, ale tu je závod vykopaný, prevezený do miesta realizácie, kde čaká na kupujúceho. Áno, a potrebujete čas, aby ste ju dostali na predmestskú oblasť. Ako výsledok, rastliny sú choré na dlhú dobu a neskoro prísť do plodnice sezóny. Ak nežijete v južných oblastiach, potom budete potrebovať najpredávanejšiu odrodu, aby mohol mať čas ochorieť, prispôsobiť sa, usadiť sa a dať ovocie. V chladnom podnebí na začiatku augusta, "modrá" prestať rodiť: nie je dostatok tepla. Dobrá voľba v tomto prípade je diamant baklažán. Recenzia záhradníci potvrdzujú, že s dostatočne dobrou prispôsobivosťou, je tiež veľmi predčasné.

    Stredná zrelosť pre otvorené terény a skleníkové prístrešky. Obdobie dozrievania od klíčenia po zber úrody...

    Výťažok, stredne skorý; vstúpi do fruktifikácie 115-125 deň od výhonkov. Krík je silný, husto listnatý. Výška Bush - 150 (jarné skleníky) - 200 cm (zimné skleníky). Plody sú vajcovité, tmavo fialové, hladké, ťažké, na krátkom stonku, s hmotnosťou 500-1000 g. Dužina je biela, veľmi hustá, veľmi chutná. Výkyvy sú zriedkavé. Odolný voči vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby - 3 rastliny / sq. m.

    Výťažok, stredne skorý; vstúpi do fruktifikácie 118-125 deň od výhonkov. Krík je mohutný, husto listnatý, vysoký 170-250 cm, plody sú veľmi veľké, hruškovitého tvaru s hustou dužinou, tmavo fialovou, s hmotnosťou 650-1100 g. Dužina je nazelenalá, hustá, dobrá chuť. Výkyvy sú zriedkavé. Odolný voči vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby 2-3 rastliny / sq. Vyžaduje tvarovanie v 2 výhonkoch a podväzkoch.

    Plodné, stredne zrelé, začínajú plodiť 110-115 dní od výhonkov. Krík je mohutný, rozľahlý, 150 cm vysoký, plody sú veľké, pretiahnuté hruškovité, fialové, s hmotnosťou 500-700 g, zlé semeno. Hustota výsadby - 3 rastliny / sq. m. Vyznačuje sa intenzívnou tvorbou ovocia a trvalo vysokým výťažkom.

    Silný stredne zrelý pre vyhrievané skleníky

    Dodržiavanie týchto odporúčaní vám umožní získať vysoký výnos z pestovaných sadeníc. Starostlivo zvážte výber odrody, pretože každý z nich má jedinečné vlastnosti, berúc do úvahy len to, že môžete dosiahnuť dobrý výsledok.

    Pre dobrú plodnosť sú potrebné tri podmienky: veľa tepla, svetla a vlhkosti. Vlasť tejto rastliny je juhozápadná Ázia, čo vysvetľuje jej požiadavky. Budeme zoznam hlavných odrôd baklažánu na otvorenom teréne, ale musíte správne posúdiť schopnosti vášho regiónu. Mierne podnebie stredného Ruska umožňuje, aby sa tieto rastliny pestovali v otvorenom teréne iba pri použití sadeníc, siatie semien priamo do zeme je možné len vo vlasti.

    Áno, a práca, on je horší ako jeho významný majiteľ rodiny. Zaistili sme si to sami

    Dá...

    Bibo

    PINK FLAMINGO

    Pri výbere semien pre otvorenú pôdu venujte pozornosť predovšetkým dobe zrenia. Najlepšie zo všetkého je, ak je 90-110 dní. To zaisťuje, že až do noci sa chladnejšie, baklažán bude mať čas dať ovocie. Je veľmi dobré, ak je krík tvorený nízko: v tomto prípade sa rastliny ľahšie pokryjú, ak sú chladné dni.

    semeno

    Majú tiež niekoľko výhod: vysoká chuť, plasticita, vysoký výťažok,...

    „- bielo-biele ovocie v polovici sezóny (300-400 g).

    „, („ Gavrish “) - stredná trieda (115 dní). Rastlina srednerosly pohár bez tŕnia. Priemerná hmotnosť plodov je 225 g. Chuť je vynikajúca. Výťažok 5,5 kg / m2. m.

    „, („ SeDek “) - skoré dozrievanie (95–104 dní). Plody s hmotnosťou 150-200 g, bez horkosti. Odolné voči chorobám a teplotným zmenám. Nenáročný.

    Philemon

    Výťažok, stredná sezóna; vstúpi do fruktifikácie na 120-135. deň z výhonkov. Krík je silný, husto listnatý, silný, vysoký 180-300 cm, plody sú valcovitého tvaru, veľké, ťažké, tmavo fialové, s hmotnosťou 400-500 g. Buničina je hustá, nazelenalá. Hybrid sa líši vysokou produktivitou, dlhou dobou fruktifikácie; ovocie vhodné na prepravu. Odolný voči vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby 2,5-3 rastliny / sq. Rastliny sa tvoria v 2 stonkách s podväzkom.

    Ovocie, skoré zrelé, vstupuje do fruktifikácie 110-120 dní od výhonkov. Krík je mohutný, rozľahlý, 80-150 cm vysoký, plody sú dlhé, úzke, valcovité, mierne zakrivené, s hmotnosťou 250-450 g, nafialovo bielej chutnej dužiny, slabo nasadené. Žiadne hroty. Plody sú usporiadané do zväzkov, každý po 2-6 kusoch. Odroda má priateľskú a dlhodobú tvorbu ovocia, nevyžaduje veľké náklady na starostlivosť.

    Okrem tradičných odrôd s modro-čiernym ovocím sú v súčasnosti odrody s najrozmanitejšou farbou kože - biela, ružová a dokonca pruhovaná. Moderné odrody baklažánu majú tiež niekoľko výhod: vysokú chuť, plasticitu, vysoký výnos, odolnosť voči chorobám a škodcom. V poľnohospodárskej firme „Manul“ je výber baklažánu zameraný na vytvorenie vysoko výnosných foriem pre jarné skleníky, otvorené terény, zimné skleníky, ktoré začínajú plodiť skôr a majú vysokú schopnosť prispôsobiť sa podmienkam pestovania. Baklažán sa odlišuje od „Manul“ chutnou bielou alebo belavou dužinou, nedostatkom horkosti v ňom, tenkou kožou, zriedkavými hrotmi alebo ich neprítomnosťou, nedostatočnosťou semien a dlhodobo si zachovávajú svoju kvalitu.

    Výber odrôd baklažánu na otvorenom teréne, musíte si zapamätať ešte jednu funkciu. Je to rastlina krátkeho denného svetla. Čo to znamená? Kvitne, keď je dĺžka denného svetla kratšia ako 12 hodín. Ak vysadíme rastliny v krajine v máji, keď sa čas po čase zvyšuje, môže to stimulovať rýchly rast samotného kríka a nedostatok kvitnutia. V tomto prípade bude záhradník prekvapený množstvom kvetov na konci júla, kedy sa deň začína znižovať. Nie je však čas na dozrievanie ovocia v podmienkach otvoreného terénu. Tento problém sa rieši použitím hybridov, ktoré sú prispôsobené podmienkam regiónu a nezávisia od dĺžky denného svetla.

    Odrody baklažánu Poďme na záhradu!

    Biele, fialové a pruhované baklažány

    Fotografie a popisy odrôd baklažánu poskytuje spoločnosť Manul Breeding and Seed Company Ltd. F1 Bard SANCHO PANSA

    ROBIN GUD Aj naďalej vyberáme baklažány. Odrody pre oblasť Moskvy naznačujú pestovanie sadeníc v otvorenom teréne, čo znamená, že musia spĺňať vyššie uvedené charakteristiky. Mnohí záhradníci nechcú riskovať a vybrať si osvedčený "diamant". Semená v tomto prípade sú zasiate v kvetináčoch v polovici februára, dva mesiace pred výsadbou v krajine. Poponáhľajte si to nestojí za to, pretože inak sa rastliny môžu natiahnuť. S nástupom teplého, stabilného počasia je potrebné transplantovať sadenice do zeme. Vyberte si miesto veľmi slnečné a dobre zahriaty. Je lepšie, ak je každé semeno spočiatku zasadené v samostatnom hrnci, pretože inak sú rastliny počas transplantácie veľmi choré a môžu zomrieť. Celým stredným pásom Ruska rastie baklažán rovnakým spôsobom. Odrody pre predmestia, môžete si vybrať z nasledujúcich, so zameraním na načasovanie dozrievania ovocia. Je dôležité, aby sa zhodovali s dĺžkou najteplejšieho letného obdobia.

    Caviar Publikované v kategórii Kuchynská záhrada F1 Goliath

    Ovocie, sredneranny, vstupuje do fruktifikácie 120-130 dní od výhonkov. Krov je stredne vysoký, vzácny, vysoký 80-150 cm, ovocie je guľaté, husto fialové, husté, s hmotnosťou 600-700 g, s vysokou chutnosťou. Výkyvy sú zriedkavé. Hustota výsadby - 3-4 rastliny / sq. Odroda je zle ovplyvnená roztočmi, produktívna, veľmi skoro, plodná 90-100 dní od klíčenia. Krík je krátky, rozľahlý, vysoký 70-100 cm, plody v tvare hrušky, lila, s hmotnosťou 200-300 g. Hustota výsadby - 5 rastlín / sq. Zvláštnosťou tejto odrody je tvorba ovocia za akýchkoľvek podmienok, najlepšie odrody baklažánu, podľa záhradkárov, sú zvyčajne rýchlo rastúce hybridy, ktoré prinášajú ovocie s dobrým mäsom bez horkosti. Druhy sa zároveň môžu líšiť v tom najlepšom plodení, ale vyžadujú si vytvorenie osobitných podmienok, ktoré nie je vždy možné. Hybridy sú v tomto ohľade všestrannejšie a aj neskúsený letný rezident dáva dobrú úrodu.

    „- novinkou série„ Mňam “. Charakteristickým znakom nového hybridu je biela farba ovocia. Termín zrenia je priemerný. Výška rastliny 50 cm, dĺžka ovocia - 18 cm, priemerná hmotnosť - 200 g. Dužina je hustá, biela, bez horkosti, s nízkym obsahom slanínu. Výťažnosť jednej továrne je 2 kg. “Je to hybrid v polovici sezóny a silný rast (1,2 m), ktorý sa odporúča pre skleníky s filmom. Podobne ako F1 „Baron“ sa na konci februára vyseje na sadenice a na konci mája sa zasadí do skleníka. Plody sú hruškovité (dĺžka 14–18 cm, priemer 10 cm), tmavo fialové, lesklé, s hmotnosťou 320–370 g. Dužina je biela, so zeleným nádychom, bez horkosti, strednej hustoty. Výnos jednej továrne je 2,8 - 3,2 kg. “(„ Gavrish “) - stredne skorý. Plody s hmotnosťou do 250 - 300 g. Mäso je jemné, semená sa tvoria neskoro. Komplexný rezistentný na závažné ochorenia. Výťažok 1,5-2,5 kg na rastlinu.

    V tradičnom zmysle je baklažán podlhovasté ovocie fialovej farby. Ale vedci-chovatelia sa už dávno odkláňajú od tradícií a vytvárajú nové odrody, prekvapujú nás farbou, tvarom, veľkosťou a výnosom.

    BALAGUR Včasné zrelé odrody. Doba dozrievania (od vzniku až po technickú zrelosť) je 90-110 dní. Jedná sa o veľmi dobré ukazovatele, v priemere tri mesiace. To znamená, že rastliny vysadené v polovici februára v júni môžu už začať prinášať výnosy. Ak vám klimatické podmienky umožňujú vziať dve plodiny, potom si môžete pripraviť druhú generáciu sadeníc. Uvádzame najzaujímavejšie odrody, ktoré stoja za to venovať pozornosť: - nie veľmi útulnému miestu, ale najvýnosnejšiemu miestu

    A hybridy, podrobný popis, fotografie, recenzie, porovnanie odrôd baklažánu

    DOLPHIN * Pink flamingo Nový typ baklažánu - zápästia. V štetci tvorí až 3-7 ovocia! Skoršie zrelé, vstupuje do fruktifikácie 85-100th deň z výhonkov. Bush srednerosly, vysoký 80-130 cm, ovocie je elipsoidné, jasne purpurové, s hmotnosťou 50-130 g, bez hrotu, s tenkou kožou. Odolný voči poklesom kvetov, vírusu tabakovej mozaiky. Hustota výsadby 5 rastlín / sq.

    Diamantový baklažán. Jej opis je v krátkom formáte na každom balení so semenami. Patrí k stredne skorým odrodám, aj keď obdobie dozrievania zodpovedá opisu skorého dozrievania. To zvyčajne závisí od podmienok, v ktorých baklažán rastie. Čím chladnejšie, tým viac času oneskoruje dozrievanie ovocia. Norma je obdobie do 150 dní pred zberom úrody. Bush kompaktný, výška 45-55 cm, plody sa nachádzajú hlavne v dolnej časti. To, čo ho leto milujú, je priateľské dozrievanie bluesov. Cylindrické, purpurové krásy dosahujú dĺžku 14-18 cm s priemerom 4-6 cm, hmotnosť je relatívne malá - asi 150 g. Dužina je nazelenalá, hustá, bez horkosti, má pozoruhodné chuťové vlastnosti. Plody sú dobre znášané, používajú sa v domácej kuchyni na konzerváciu a spracovanie. Najlepšou voľbou pre začínajúcich pestovateľov je Diamond Diamond. Popis vám umožňuje posúdiť jeho vlastnosti, s ktorými budete spokojní. Odrody odrôd

    Ktoré sú určené na pestovanie v otvorenom teréne a skleníku, niekedy vstupujú do… Snow Torpedo

    Ping-pong “,“ (“Manul”) je veľmi skorá (90 - 100 dní) odroda s vysokou adaptačnou schopnosťou, vytvára ovocie za akýchkoľvek podmienok. Plody s hmotnosťou 200 - 300 g. Tŕne sú slabé, stredne skoré; vstúpi do fruktifikácie 120-130th deň z výhonkov. Krík je energický, listnatý. Výška rastliny 150-200 cm Plody sú šabľovité, biele, s hmotnosťou 300-450 g, nízke osivo, vysoké kulinárske vlastnosti, hroty sú vzácne. Odroda je mierne ovplyvnená roztočmi. Hustota výsadby - 3 rastliny / sq.

    Sancho Panza ROMANTIC Včasné odrody zahŕňajú aj „albatros“, „banán“, „hroch“, „čiernu krásu“ a hybridy „buržoázny F1“, „avan F1“, „almalek F1“, „bagir F1“.,

    Často náročnejšie na..., veľkoobchodné a maloobchodné ceny.

    „(„ Ruské semená “). Odroda s bielym ovocím, 105-110 dní od klíčenia až po technickú zrelosť. Rastlina je kompaktná, bez tŕnia na šálke. Plody sú rovné, valcové, dlhé 20 cm, priemer 6,5 - 7,5 cm, hladké, lesklé, s jemnou pokožkou. Dužina ovocia bez horkosti, biela. Chuť je veľmi vysoká. Vhodné na opekanie, vyprážanie, konzervovanie. “, (" Manul ") - stredná sezóna (130 - 140 dní). Ovocie s hmotnosťou 150-200 g, bezsemenné, s nízkym semenom. Kvety sotva rozpadajú. “(„ Gavrish “) je stredne skorý stredne vysoko výnosný hybrid. Plod je guľovitý (90-95 g). Usporiadanie ovocia je zoskupené. Produktivita do 1,5 kg / rast. Vo fáze technickej zrelosti biela, nízky lesk. Dužina je hrubá, bez horkosti.

    Poddajný, skorý zrelý; vstupuje do fruktifikácie na 120. deň z výhonkov. Krov je stredne veľký, rozprestiera sa 120-170 cm vysoký, plody sú podlhovasté a oválneho tvaru s hmotnosťou 180-280 g, krásnej fialovej farby s bielym mäsom. Trieda sa vyznačuje stabilnou produktivitou, vysokou chuťou ovocia. Hustota výsadby 3 rastliny / m2. Rastliny sa tvoria v 2 stonkách s podväzkom.V ťažkých klimatických podmienkach, s dlhou jarou a krátkym letom, je pomerne ťažké pestovať teplomilné plodiny. Patrí medzi ne baklažán. Odrody pre Sibír - to sú primárne rastúce rastliny pre vonkajšie použitie. Na každom mieste nie sú skleníky, pretože ich vybavenie je pomerne drahé. Sibírsky záhradník na prvom mieste uprednostňuje výber "skorého" sibírskeho výberu. Jeho dlhé fialové plody zaručujú dozrievanie. Neobvyklé biele baklažán "veľkonočné vajíčko" je tiež dobre odporúča na Sibíri. Výťažok je malý - asi 400 g z kríka, ale plody dozrievajú veľmi skoro, baklažán, kultivovaný v otvorenom poli. Najlepšie

    14 Feb 2013 Odrody baklažánu '

    10 najlepších zdrojov na tému: Odrody baklažánu

    Najlepšie odrody a hybridy baklažánu - GreenInfo.ru

    Najlepšie odrody baklažánu pre otvorené pôdy a skleníky...

    Najlepšie odrody baklažánu - Vzdelávacie a metodické štúdium

    Odrody baklažánu Vidiecke kráľovstvo

    Odrody baklažánu Katalóg odrôd, ceny, recenzie.

    Odrody baklažánu / baklažány / U-Dachnyy.RF

    Semená baklažánu. Odrody baklažánu. Modré málo

    Najlepšie odrody baklažánu: Pestovanie zeleniny vo vašej záhrade

    Najlepšie odrody baklažánu na otvorenom teréne - Záhrada 6 akrov

    Pestovanie baklažánu. Odrody, starostlivosť, škodcovia, foto

    Odrody baklažánu pre otvorenú pôdu

    Teraz si povedzme niečo viac o tom, kedy zasiať baklažán. V prítomnosti vyhrievaného skleníka alebo ohniska je všetko jasné, inak musíte vopred vypočítať, kedy sa vo Vašom regióne objaví stabilné, teplé počasie bez mrazov. Optimálny vek sadeníc je 60-70 dní, to znamená, že ak ho sadnete do pôdy 10. júna, potom by mali byť semená zasiate v druhej polovici marca. Dlhší čas strávený v kvetináčoch. s chorobami a zlou toleranciou k transplantátom.

    Už niekoľko rokov pestujem baklažán. Pre otvorené pole som naozaj rád Prado. Toto je hybrid. Ranný baklažán s kompaktným kríkom. Neustále pletie 2 - 4 plody na každej strane. Prečo je celok zavesený s ovocím ako granáty)). Plody vyzerajú v elitnom supermarkete, vyzerajú drahé a krásne. Povedal by som, že Prado je baklažán pre tých, ktorí hľadajú to najlepšie pre svoju rodinu. Najlepšie zo všetkého je, že tento baklažán nielenže vyzerá reprezentatívne, ale jeho chuť je bezkonkurenčná. A to je zriedkavé pre zeleninu zo supermarketu, tam je buď krása alebo chuť. Tu je, môj baklažán!

    http://0sade.ru/baklazhany/horoshie-baklazhany-dlja-otkrytogo-grunta.html

    Publikácie Trvalých Kvetín